Хто сказав, що консервація має бути складною? Пропонуємо вам простий і водночас неймовірно смачний рецепт салату з баклажанів, розрахований на одну літрову банку. Це ідеальний варіант для тих, хто хоче насолодитися літніми смаками цілу зиму, але не має багато часу на приготування великих обсягів консервації.
Чому варто обрати цей рецепт
Цей рецепт салату з баклажанів — справжня знахідка для тих, хто цінує свій час і хоче зберегти користь баклажанів на зиму. Швидкий у приготуванні, він не вимагає складних кулінарних навичок. А завдяки компактній упаковці в літровій банці, його зручно зберігати навіть у невеликому холодильнику.
Крім того, універсальність цього салату дозволяє використовувати його як самостійну страву або як смачний додаток до інших страв. А поєднання баклажанів, солодкого перцю, моркви та цибулі створює насичений і гармонійний смак, який сподобається всім членам родини. А щоб ваші зимові заготовки ще й допомагали заощадити гривні, заздалегідь перегляньте акції на баклажани в магазинах свого міста.
Вас також зацікавить:
Баклажани «як гриби»: рецепт оригінальної зимової закуски
Мариновані баклажани на зиму: оригінальні рецепти заготівлі овочів
Салат з баклажанів на зиму
Інгредієнти:
баклажани — 500 г
солодкий перець — 2 шт.
морква — 1 шт.
цибуля — 1 шт.
часник — 2-3 зубчики
рослинна олія — 50 мл
оцет 9% — 2 ст. л.
цукор — 1 ст. л.
сіль за смаком
мелений чорний перець за смаком
Як заготовити салат з баклажанами на зиму
Підготуйте овочі. Баклажани треба нарізати кубиками, перець — соломкою, моркву натерти на крупній тертці, цибулю нашаткувати півкільцями. Для рецепту правильно обирайте баклажани та обов’язково перевірте, чи немає вас у списку тих, кому від їх споживання варто відмовитися.
Обсмажте баклажани на рослинній олії до золотистої скоринки. Додайте цибулю і смажте до прозорості. Потім додайте моркву і перець, тушкуйте все разом кілька хвилин.
Додайте до овочів часник, пропущений через прес, оцет, цукор, сіль і перець. Добре перемішайте.
Банку потрібно ретельно вимити і простерилізувати зручним способом.
Гарячий салат щільно укладіть в стерилізовану банку. Закрийте кришкою та стерилізуйте в каструлі з водою протягом 15 хвилин з моменту закипання води. Після стерилізації банку треба акуратно витягти з каструлі і остудити під ковдрою.
Для додання пікантності салату можна експериментувати з кількістю гострого перцю. А якщо ви бажаєте більш насиченого смаку, додайте трохи томатної пасти. Якщо ви не любите стерилізацію, салат можна пастеризувати протягом 30 хвилин. В обох випадках готовий салат слід зберігати в прохолодному темному місці.
Раніше ми розповідали простий і смачний рецепт баклажанів в аджиці на зиму, який можна легко приготувати вдома, використовуючи різноманітні інгредієнти для створення унікального смаку.