З 11 березня в Україні розпочалась Масляна — час, коли ми ласуємо смачними млинцями. Кожна господиня має свій рецепт, який передається із покоління в покоління та не потребує підглядання в інструкцію. Але якщо ви хочете цьогоріч урізноманітнити свій стіл, команда гастрономічного порталу SHUBA підготувала рецепти смачних млинців, а редактори GoToShop розрахували їх вартість у супермаркетах України.
В останній день Масляної пропонуємо вам підготуватися до початку посту безлактозними млинцями, у які, до того ж, не додається цукор.
Ці млинці без коровʼячого молока та без цукру від шеф-кондитерки ресторанної групи First Line Group Ольги Ридвановської стануть чудовою альтернативою, якщо ви слідкуєте за харчуванням або маєте непереносимість деяких продуктів. Замість звичайного молока тут використовується кокосове, а цукор заміняє мед, або можна використати якийсь сироп.
У середньому такі здорові млинці обійдуться вам у 132,54 грн.
Вартість млинців без цукру та лактози у різних торгових мережах Києва:
Сільпо — 123,65 грн
Novus — 124,01 грн
АТБ — 130,37 грн
Фора — 140,15 грн
Ашан — 144,52 грн
Інгредієнти:
Яйця курячі 7 шт.
Мед 150 г
Борошно пшеничне 300 г
Сіль 0.5 ч. л.
Кокосове молоко 450 мл
Вода 100 мл
Олія кокосова 30 г
Масло гхі
Приготування:
Яйця збиваємо вінчиком разом із медом. Поступово додаємо борошно, постійно збиваючи. Добре все вимішуємо, до однорідності, щоб не було жодної грудочки.
Додаємо сіль, знову збиваємо. Потім поступово вливаємо кокосове молоко, постійно збиваючи, та воду — води треба 50-100 мл, але вливайте потроху, регулюючи щільність тіста.
Потім вливаємо кокосову олію й теж добре вимішуємо. Тісто має бути консистенції дуже рідкої сметани.
Смажимо млинці до золотавого кольору з обох боків, постійно змащуючи сковорідку тонким шаром олії гхі.
Усі інгредієнти до своїх смачних страв вигідно ви можете купувати завдяки сервісу порівняння цін від GoToShop.