Close the fixed Barcode

Готуємо на зиму: квашені баклажани за 30 хвилин

Відкрийте для себе секрети приготування квашених баклажанів за старовинним українським рецептом. Ця ароматна закуска стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу і нагадає про смак дитинства

Готуємо на зиму: квашені баклажани за 30 хвилин

Квашені баклажани — це справжній делікатес української кухні, який ідеально підходить для довгих зимових вечорів. Вони мають пікантний смак, хрумку текстуру та багаті на вітаміни, адже зберігають у собі користь баклажанів.

Що знадобиться:

  • баклажани — 2 кг

  • часник — 4-5 зубчиків

  • перець чилі — 1-2 шт. (за смаком)

  • морква — 2 шт.

  • цибуля — 2 шт.

  • кріп — 1 пучок

  • петрушка — 1 пучок

  • лавровий лист — 2-3 шт.

  • чорний перець горошком — 10-15 шт.

  • сіль — за смаком

  • цукор — 1-2 ст. ложки

  • оцет 9% — 100 мл

  • вода — 2 літри

Вас також зацікавить:

Баклажани «як гриби»: рецепт оригінальної зимової закуски

Пікантна класика: баклажани по-корейськи на зиму

Як квасити баклажани на зиму

  1. Баклажани ретельно помийте, обріжте кінчики. Наріжте їх кружечками або кубиками, товщиною близько 1 см. Щоб придбати овочі за найкращою ціною, заздалегідь перегляньте акції на баклажани в магазинах свого міста.

  2. Часник очистіть і дрібно наріжте. Перець чилі дрібно посічіть. Моркву натріть на крупній тертці. Цибулю наріжте півкільцями. Зелень дрібно порубайте.

  3. У великій каструлі змішайте воду, сіль, цукор, оцет, лавровий лист і чорний перець горошком. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.

  4. У стерилізовані банки щільно укладайте шари баклажанів, пересипаючи їх часником, перцем чилі, морквою, цибулею і зеленню.

  5. Залийте баклажани гарячим маринадом, залишаючи невеликий простір до верху банки. Накрийте банки кришками і стерилізуйте в каструлі з водою протягом 15-20 хвилин з моменту закипання води.

  6. Після стерилізації щільно закрутіть банки і переверніть їх догори дном. Укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте квашені баклажани в прохолодному темному місці.

Якщо ви не хочете стерилізувати банки, можете просто залити баклажани гарячим маринадом і зберігати їх у холодильнику. Однак, термін зберігання в такому випадку буде меншим. Обов’язково дізнайтеся, як обрати баклажани та на що звернути увагу, щоб овоч був свіжим, а консервація довго зберігалася.

Бажаєте експериментувати зі смаком? Додайте в маринад зерна гірчиці чи тертий корінь хрону для пікантності, а збільшивши кількість цукру, отримаєте солодший варіант квашених баклажанів. Вибір спецій залежить лише від ваших смакових уподобань! Раніше ми розповідали рецепт смачної ікри з баклажанів. Ця ароматна закуска, приготована своїми руками, стане чудовим доповненням до будь-якої страви та прикрасить зимовий стіл.

Читати статті на тему

2024.12.17 12:53
Як зберігати продукти

Сорти інжиру та секрети його зберігання

Дізнайтеся про різноманіття сортів інжиру, від солодких чорних до ніжних білих, та оволодійте мистецтвом правильного зберігання свіжих і сушених плодів, щоб насолоджуватися їхнім смаком якомога довше
2024.12.16 17:34
Як зберігати продукти

Чому картопля і цибуля — не найкращі сусіди по коморі

Хочете, щоб ваша картопля та цибуля зберігалися свіжими якомога довше? Розповідаємо про причини забороненого сусідства та ділимося порадами щодо правильного зберігання цих популярних продуктів
2024.12.11 14:30
Як зберігати продукти

Їсти чи не їсти: що робити з пророслою картоплею

Розповідаємо, чи можна їсти пророслу картоплю, як безпечно вживати та правила зберігання, щоб уберегти себе та близьких
2024.12.11 10:40
Як зберігати продукти

Штолен: поради щодо зберігання та подовження свіжості

Правильне зберігання штолена — запорука його свіжості та насиченого смаку. Розповідаємо про оптимальні умови для зберігання цього різдвяного ласоща, щоб ви могли насолоджуватися ним протягом усього святкового сезону
2024.12.09 12:33
Як зберігати продукти

Свіжі мандарини надовго: зберігаємо фрукти правильно

Хочете, щоб ваші мандарини залишалися такими ж соковитими та ароматними, як у день покупки? Розкриваємо кілька простих хитрощів, які допоможуть зберегти ці цитрусові свіжими набагато довше