Запаси на зиму: готуємо домашню тушонку в каструлі

Забезпечте себе та свою родину смачною та натуральною їжею на всі випадки життя. Дізнайтеся, як приготувати домашню тушонку в каструлі, яка за смаком та поживністю перевершить будь-який магазинний продукт

Запаси на зиму: готуємо домашню тушонку в каструлі
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хоча магазини пропонують широкий асортимент тушонки, домашній продукт має незаперечні переваги. Готуючи тушонку самостійно, ви точно знаєте, з яких якісних інгредієнтів вона складається, і можете експериментувати зі спеціями, досягаючи бажаного смаку. Домашня тушонка часто відрізняється більш насиченим і глибоким смаком порівняно з магазинною.

Що вам знадобиться:

  • м’ясо (свинина, яловичина, баранина або їхня суміш)

  • сіль, перець чорний мелений

  • лавровий лист

  • спеції за смаком (часник, коріандр, паприка тощо)

  • банки для консервування

  • кришки

  • каструля великого розміру

Вас також зацікавить:

Правильно вибираємо сало на ринку: 5 порад

Яке мʼясо вибрати для плову: дослідження ідеального смаку

Як готувати тушонку в домашніх умовах

  1. М’ясо ретельно промити та нарізати на шматочки середнього розміру. Додати сіль, перець та інші спеції за смаком. А щоб придбати ці інгредієнти вигідно, радимо ознайомитись з акціями на свіже та заморожене м’ясо у найближчих супермаркетах.

  2. Стерилізувати банки та кришки. Щільно укладати м’ясо в банки, залишаючи невеликий простір доверху. Додати лавровий лист та інші спеції. Для більш насиченого смаку можна обсмажити м’ясо перед укладанням в банки.

  3. Закрити банки кришками, але не закручувати сильно. Поставити банки в каструлю, залити холодною водою так, щоб вона покривала банки на 2-3 см. Довести воду до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 3-4 години.

  4. Акуратно дістати банки з каструлі та закрутити кришки. Перевернути банки догори дном і укутати ковдрою до повного охолодження.

Для приготування смачної та тривалої домашньої тушонки варто обирати м’ясо з жиловими прошарками. Саме воно під час тривалої термообробки стане соковитим та ніжним. А щоб розкрити смак страви, додайте до м’яса не лише традиційні спеції, а й свіжі трави.

Пам’ятайте, що якісно стерилізовані банки — запорука довгого зберігання тушонки. При дотриманні всіх умов, ваша домашня тушонка може радувати вас протягом року і більше. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтесь результатом!

Раніше ми розповідали, чим відрізняються яловичина та телятина за смаком, текстурою, ціною, користю та до яких страв вони підходять, щоб допомогти вам зробити правильний вибір.

  • Лови знижки
    17 - 23 вересень 2024

    Печінка Наша Ряба курчати-бройлера охолоджена 0,7кг

    69.9грн
    - 18% 84.48 грн
  • Лайк Ціна тижня
    19 - 25 вересень 2024

    Куряча гомілка охолоджена кг

    68грн
    - 19% 83 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.19 17:30
    Як зберігати продукти

    Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

    Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
    2024.09.19 13:35
    Як зберігати продукти

    Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

    Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
    2024.09.19 12:27
    Як зберігати продукти

    Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

    Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
    2024.09.19 10:24
    Як зберігати продукти

    Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

    Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду