Запаси на зиму: готуємо домашню тушонку в каструлі

Забезпечте себе та свою родину смачною та натуральною їжею на всі випадки життя. Дізнайтеся, як приготувати домашню тушонку в каструлі, яка за смаком та поживністю перевершить будь-який магазинний продукт

Запаси на зиму: готуємо домашню тушонку в каструлі
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хоча магазини пропонують широкий асортимент тушонки, домашній продукт має незаперечні переваги. Готуючи тушонку самостійно, ви точно знаєте, з яких якісних інгредієнтів вона складається, і можете експериментувати зі спеціями, досягаючи бажаного смаку. Домашня тушонка часто відрізняється більш насиченим і глибоким смаком порівняно з магазинною.

Що вам знадобиться:

  • м’ясо (свинина, яловичина, баранина або їхня суміш)

  • сіль, перець чорний мелений

  • лавровий лист

  • спеції за смаком (часник, коріандр, паприка тощо)

  • банки для консервування

  • кришки

  • каструля великого розміру

Вас також зацікавить:

Правильно вибираємо сало на ринку: 5 порад

Яке мʼясо вибрати для плову: дослідження ідеального смаку

Як готувати тушонку в домашніх умовах

  1. М’ясо ретельно промити та нарізати на шматочки середнього розміру. Додати сіль, перець та інші спеції за смаком. А щоб придбати ці інгредієнти вигідно, радимо ознайомитись з акціями на свіже та заморожене м’ясо у найближчих супермаркетах.

  2. Стерилізувати банки та кришки. Щільно укладати м’ясо в банки, залишаючи невеликий простір доверху. Додати лавровий лист та інші спеції. Для більш насиченого смаку можна обсмажити м’ясо перед укладанням в банки.

  3. Закрити банки кришками, але не закручувати сильно. Поставити банки в каструлю, залити холодною водою так, щоб вона покривала банки на 2-3 см. Довести воду до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 3-4 години.

  4. Акуратно дістати банки з каструлі та закрутити кришки. Перевернути банки догори дном і укутати ковдрою до повного охолодження.

Для приготування смачної та тривалої домашньої тушонки варто обирати м’ясо з жиловими прошарками. Саме воно під час тривалої термообробки стане соковитим та ніжним. А щоб розкрити смак страви, додайте до м’яса не лише традиційні спеції, а й свіжі трави.

Пам’ятайте, що якісно стерилізовані банки — запорука довгого зберігання тушонки. При дотриманні всіх умов, ваша домашня тушонка може радувати вас протягом року і більше. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтесь результатом!

Раніше ми розповідали, чим відрізняються яловичина та телятина за смаком, текстурою, ціною, користю та до яких страв вони підходять, щоб допомогти вам зробити правильний вибір.

  • Лови знижки
    8 - 14 жовтень 2024

    Куряче філе «Наша Ряба», лоток кг

    164.9грн
    - 19% 203.02 грн
  • Супер акція!
    10 - 16 жовтень 2024
    164.9грн
    - 9% 179.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.10.11 15:26
    Як зберігати продукти

    Як зберегти імбир на зиму: топ заготовок для вашої кухні

    Підготували для вас докладний гайд із найкращими способами заготівлі імбиру на зиму. Дізнайтеся, як зберегти всі корисні властивості цього кореня і використовувати його в різних стравах
    2024.10.11 11:28
    Як зберігати продукти

    Баклажани на зиму: прості способи заморозки

    Заморожування баклажанів — простий і ефективний спосіб зберегти свіжість та аромат цього універсального овоча. Розглянемо кілька способів заморозки баклажанів та дізнаємося, як правильно їх підготувати та зберігати
    2024.10.10 17:29
    Як зберігати продукти

    Грибна солянка на зиму: аромат лісу в кожній банці

    Щоб зберегти лісовий смак на зиму, приготуйте ароматну грибну солянку! Команда GoToShop розповість про всі секрети приготування цієї смачної та корисної страви, яка стане справжньою окрасою вашого зимового столу
    2024.10.09 17:31
    Як зберігати продукти

    Їстівний чи ні: що ховається за білим нальотом на шоколаді

    Плитка шоколаду раптом покривається білим нальотом: чому так відбувається і чи можна їсти такий шоколад? Розповідаємо, що насправді відбувається з шоколадом, коли на ньому з’являється білий наліт
    2024.10.09 16:27
    Як зберігати продукти

    Оливкова олія в скляній чи металевій тарі: секрети ідеального зберігання

    Яка тара найкраще збереже смак і аромат оливкової олії — скло чи метал? Розглянемо переваги та недоліки кожного матеріалу, щоб якнайкраще зберегти корисні властивості цього цінного продукту