Ранні овочі: які обрати навесні без шкоди для здоровʼя

Не всі ранні овочі можуть принести користь. Розповідаємо, що можна їсти на початку весни

Ранні овочі: які обрати навесні без шкоди для здоровʼя
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

З першими променями сонця на прилавках магазинів та ринків почали зʼявлятися перші ранні овочі. І хоч до справжньої весни ще довго, такі овочі можуть потішити вас своїм смаком та необхідними вітамінами. Проте не весь ранній врожай може бути корисним, особливо на початку весни.

Тож редактори GoToShop з посиланням на кулінарну блогерку Дарину Дорошкевич зібрали перелік овочів, які можна їсти ранньої весни і не хвилюватися про великий вміст хімічних речовин у них.

Які овочі можна вживати рано навесні

Основним критерієм під час вибору ранніх овочів, наголошує експертка, — є переносимість ними морозу. Тобто, овочі, які з легкістю переносять весняні морози, можна сміливо вживати.

До безпечних ранніх овочів належать:

  • шпинат;

  • редиска;

  • зелена цибуля;

  • черемша.

Щодо черемші, то Дорошкевич радить з обережністю купувати її на стихійних ринках. Адже це рослина, яка занесена у Червону книгу.

«Шукайте черемшу на точках з іншими овочами, питайте документи на черемшу. Черемшу можна виростити без жодних добрив на фермерському хазяйстві. Далі — обережно зрізати зі збереженням цибулин. І продати вам. І це чудовий варіант і для вас, і для природи», — говорить блогерка.

Раніше ми розповідали, кому не можна купувати ранніх овочів та краще зачекати теплішої погоди, щоб посмакувати ними та отримати справжню користь.

Обрати ранні овочі з найбільшою користю та за найкращою ціною вам допоможе сервіс порівняння цін від GoToShop.

Читати статті на тему

2024.09.19 14:30
Як обирати продукти

Сорти винограду: у чому різниця та як обрати ідеальний для себе

Сьогодні ми допоможемо розібратися в різноманітті сортів винограду, їх особливостях та призначенні. Дізнайтеся, як обрати ідеальний сорт для ваших потреб та смакових вподобань
2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.17 14:26
Як обирати продукти

Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів