Close the fixed Barcode

Секрети довгого зберігання квашеної капусти

Квашена капуста — смачна закуска та справжнє джерело вітамінів. Дізнайтеся, як правильно зберігати цей цінний продукт, щоб він якомога довше радував своїм смаком та користю

Секрети довгого зберігання квашеної капусти
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Користь квашеної капусти полягає, перш за все, у її позитивному впливі на травлення, завдяки високому вмісту пробіотиків, які сприяють нормалізації мікрофлори кишечника. Щоб насолоджуватися її хрусткістю та кисло-солодким смаком якомога довше, важливо знати, як правильно зберігати цей продукт.

Ідеальні умови для зберігання квашеної капусти

Щоб квашена капуста довше зберігала свіжість і смак, необхідно забезпечити їй оптимальні умови. Ідеальна температура для зберігання — від 0 до +5°C, тобто холодильник, льох або підвал. Для тари найкраще обирати скляні банки або дерев’яні бочки, які не окислюють продукт.

Капуста завжди повинна бути повністю покрита розсолом, і якщо його рівень знизився, додайте кип’ячену охолоджену воду. А щоб уникнути втрати кольору та погіршення смаку, зберігайте капусту в темному місці. Радимо також ознайомитися з акціями на качанову капусту, щоб купити її за найкращою пропозицією.

Як довго зберігається квашена капуста

Термін зберігання квашеної капусти залежить від кількох факторів. Якість використаних овочів відіграє ключову роль, адже чим свіжіші були овочі, тим довше квашена капуста зберігатиме свої смакові якості. Тому важливо правильно вибрати капусту для квашення.

Також важливий сам рецепт, адже додавання різних спецій може вплинути на тривалість зберігання. І, звичайно, мають значення умови зберігання: стабільна температура та темне місце забезпечать капусті свіжість на тривалий період.

Зазвичай, квашена капуста зберігається в холодильнику до 3 місяців. У більш прохолодних умовах (льох, підвал) — до півроку.

Вас також зацікавить:

Як квасити капусту, щоб була хрусткою

Квашена капуста буде ще смачнішою: як вибрати ідеальну шатківницю

Як зрозуміти, що капуста зіпсувалася

Якщо на поверхні квашеної капусти або розсолу з’явилася пліснява, капуста набула неприємного запаху або стала м’якою, її необхідно негайно викинути, оскільки вона може бути шкідливою для здоров’я.

Крім традиційного зберігання в холодильнику, квашену капусту можна заморозити або замаринувати. Заморожування дозволяє зберегти капусту на тривалий термін, а маринування додасть їй нових смакових відтінків. Використовувати квашену капусту можна в різних стравах: від салатів до пирогів.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете довго насолоджуватися смаком домашньої квашеної капусти. Раніше ми розповідали, як правильно вибрати сіль для квашення капусти, щоб отримати хрусткий, ароматний та багатий на вітаміни продукт.

Читати статті на тему

2024.10.17 17:30
Як зберігати продукти

Кріп на зиму: найкращі способи зберегти вітаміни та аромат

Розповідаємо про чотири унікальні способи зберегти кріп на зиму, максимально зберігши його свіжість, аромат та корисні властивості: заморожування, сушіння, соління та заготівля в олії
2024.10.17 15:31
Як зберігати продукти

Зволожуючий крем в холодну пору року: поради для краси

Розкриваємо секрети зимового догляду за шкірою, допоможемо вибрати ідеальний крем та поділимося корисними порадами для збереження краси та молодості шкіри
2024.10.17 14:45
Як зберігати продукти

Як продовжити життя вершкового масла в холодильнику

Щоб ваше вершкове масло завжди було свіжим і смачним, розповідаємо, як правильно зберігати цей продукт, які фактори впливають на його термін придатності та як уникнути псування
2024.10.16 14:29
Як зберігати продукти

Секрети збереження сала: як зберегти унікальний український продукт без холодильника

Розповідаємо про те, як зберегти сало без холодильника, використовуючи різні методи, такі як соління, в’ялення, копчення, зберігання в посуді або фользі