Гранат — це не лише смачний, а й дуже корисний фрукт, багатий на вітаміни та антиоксиданти. Щоб насолоджуватися його смаком якомога довше, важливо знати, як правильно зберігати гранати.
Чому важливо правильно зберігати гранати
Правильне зберігання гранатів є ключовим для збереження їхніх смакових якостей. Якщо не дотримуватися рекомендованих умов, фрукти можуть швидко втратити соковитість, солодкість і аромат, втратити користь гранату, а також стати вразливими до псування, наприклад, появи плісняви. Тільки за правильного зберігання ви зможете довго насолоджуватися свіжим і смачним гранатом.
Як зберігати гранат
Цілі плоди:
Щоб фрукти зберігатися довше, варто пам’ятати, як вибрати стиглі гранати. Овочевий відділ холодильника — найкраще місце для зберігання цих корисних фруктів. Оптимальна температура в цьому відділі — від 5 до 10 градусів Цельсія, а помірно сухе повітря допоможе зберегти плоди свіжими. Щоб уникнути передачі сторонніх запахів, не розміщуйте гранати поблизу продуктів з різким ароматом.
Очищені зерна:
Очищені зерна граната можна зберігати кількома способами. Для короткострокового використання, протягом 3-4 днів, помістіть їх у герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику. Якщо ж ви хочете зберегти зерна на довший термін, розкладіть їх на рівній поверхні і заморозьте. Після заморожування перекладіть зерна в герметичний контейнер. А щоб дізнатися найвигідніші ціни на гранат в супермаркетах вашого міста, радимо зазирнути на сайт GoToShop.
Вас також зацікавить:
Як правильно вибрати стиглий гранат і легко його почистити
Як зміцнити імунітет за допомогою фруктів: що їсти в листопаді
Поради щодо зберігання гранатів
Не мийте гранати перед зберіганням: вода може сприяти розвитку бактерій і скоротити термін зберігання.
Уникайте пошкоджень: навіть невеликі пошкодження шкірки можуть призвести до швидкого псування плоду.
Не зберігайте гранати разом з іншими фруктами: етилен, який виділяють деякі фрукти, може прискорити дозрівання і псування гранатів.
Використання гранатів
Гранат — це універсальний фрукт, який додає особливого шарму багатьом стравам. Свіжі зерна чудово поєднуються з салатами, йогуртами та кашами, надаючи їм солодку кислинку, а свіжовичавлений гранатовий сік — не лише смачний напій, а й справжнє джерело вітамінів. Для поціновувачів десертів гранат стане чудовою прикрасою тортів, тістечок та морозива. Навіть м’ясні страви заграють новими нотами, якщо додати до них трохи пікантної кислинки граната.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете довше насолоджуватися свіжим і смачним гранатом. Раніше ми розповідали, як правильно їсти гранат — з кісточками чи без, грунтуючись на його користі, ризиках та різних способах вживання.