Напередодні свят багато хто замислюється, де купити продукти для святкового столу за вигідними цінами, і шпроти не є винятком. Команда GoToShop провела дослідження цін на цей продукт та готова поділитися інформацією про найвигідніші пропозиції.
Як вибрати якісні шпроти
Обираючи шпроти, перш за все, зверніть увагу на зовнішній вигляд банки: вона має бути цілою, без деформацій, здуття чи іржі, а етикетка — чіткою та містити всю необхідну інформацію, таку як виробник, склад та термін придатності. Що стосується складу, то ідеальний варіант — це копчена риба (балтійська кілька) та рослинна олія, тому слід уникати консервів з додаванням консервантів, штучних ароматизаторів та підсилювачів смаку.
Після відкриття банки оцініть її вміст: рибки повинні бути цілі, приблизно одного розміру, золотистого кольору, без пошкоджень і темних плям, олія — прозорою та без осаду, а запах — приємним, копченим, без сторонніх домішок.
Пам’ятайте, що завжди краще віддавати перевагу відомим та перевіреним виробникам, які цінують свою репутацію. Саме тому для порівняння обрали шпроти «Ризьке золото» в олії в торгових мережах міста Києва. Тож за баночку 160 г доведеться заплатити від 55,00 грн до 96,99 грн. Радимо також ознайомитися з актуальними акціями на рибні консерви, щоб купити їх за найкращою пропозицією.
Вас також зацікавить:
Який тунець обрати для салату: поради та рекомендації
Де найвигідніше купити горошок: порівняння цін у супермаркетах
Ціна на шпроти в супермаркетах Києва:
Maudau — 55,00 грн
Фора — 59,90 грн
FOZZY — 86,70 грн
ЕКО Маркет — 91,35 грн
Сільпо — 96,99 грн
Для досягнення більш вишуканого смаку, до бутербродів або закусок зі шпротами можна додати мариновані огірки, оливки, лимон, варені яйця та свіжу зелень; перед подачею ж самі шпроти варто злегка обсушити паперовим рушником, щоб позбутися зайвої олії, і, звичайно, не бійтеся експериментувати з різноманітними інгредієнтами, створюючи свої власні, неповторні рецепти.
Раніше ми розповідали, як вибрати ідеальні закуски до шампанського, щоб підкреслити смак і аромат цього святкового напою та створити незабутню атмосферу.