Close the fixed Barcode

Без зайвої шкоди: як смажити котлети без олії

Якщо ви хочете зробити свої котлети здоровішими, але мати смачну скоринку, яку не дасть приготування на пару, розповідаємо, як це зробити

Без зайвої шкоди: як смажити котлети без олії
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Котлети — давно знайома та улюблена їжа для багатьох українців. Вони стають чудовим доповненням до різних гарнірів, дають ситість організму та необхідний білок. Проте великим мінусом цієї мʼясної страви є спосіб її приготування: обсмажування на олії не дає їй нічого корисного, робить страву жирною та калорійною. Можна, звісно, приготувати котлети на пару або запекти у духовці, але ж багатьом подобається ця страва саме за смачну скоринку. Тож як знайти баланс між користю та смаком? Редактори сайту GoToShop.ua знають відповідь.

Як смажити котлети без олії

Ви здивуєтеся, але котлети можна смажити не на олії і навіть не на схожих за властивостями речовинах, а на звичайній воді.

Для того, щоб посмажити котлети зі смачною скоринкою на воді, потрібно:

  • розігріти сковорідку з невеликою кількістю води та викласти аркуш пергаменту;

  • викласти котлети, накрити їх другим аркушем;

  • смажити під кришкою до готовності.

Вода просочить пергамент і котлети приготуються добре.

Що потрібно додати до смачних котлет

Одним із ключових інгредієнтів котлет, звісно, крім мʼяса, є білий хліб. Саме він робить страву соковитою, м’якою й ніжною. Помилково вважати, що хліб використовується в котлетах лише задля економії.

Проте з додаванням хліба важливо дотримуватися двох правил:

  1. Замочити хліб у теплій воді, а не в молоці.

  2. На 1 кг м’яса потрібно взяти не менше 250 г білого хліба.

Також, якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини без додавання курячого, індичого фаршу, потрібно додавати і білок, і жовток. Інакше котлети втратять весь сік під час приготування.

Пропонуємо ознайомитися з акціями на мʼясний фарш, щоб ваші котлети були не лише смачні, а ощадливі.

Читати статті на тему

2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися
2024.11.21 15:30
Рекомендації

Збалансоване пісне меню: як зробити раціон різноманітним та смачним

Пісне меню може бути не лише корисним, а й неймовірно смачним. Розкажемо, як створити різноманітний і збалансований раціон, який не обмежує вашу кулінарну фантазію, а навпаки, відкриває нові горизонти смакових відчуттів
2024.11.21 14:32
Рекомендації

Чай з калини: коли користь може перетворитися на шкоду

Сьогодні, коли все більше людей повертається до природних засобів, чай з калини знову набуває популярності. Команда GoToShop розповість, чому варто включити цей ягідний напій у свій раціон
2024.11.21 10:44
Рекомендації

Масала: як індійський чай зміцнює здоров’я і піднімає настрій

Цей ароматний напій, багатий на антиоксиданти та протизапальні речовини, має безліч корисних властивостей, від покращення травлення до зміцнення серцево-судинної системи