Без зайвої шкоди: як смажити котлети без олії

Якщо ви хочете зробити свої котлети здоровішими, але мати смачну скоринку, яку не дасть приготування на пару, розповідаємо, як це зробити

Без зайвої шкоди: як смажити котлети без олії
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Котлети — давно знайома та улюблена їжа для багатьох українців. Вони стають чудовим доповненням до різних гарнірів, дають ситість організму та необхідний білок. Проте великим мінусом цієї мʼясної страви є спосіб її приготування: обсмажування на олії не дає їй нічого корисного, робить страву жирною та калорійною. Можна, звісно, приготувати котлети на пару або запекти у духовці, але ж багатьом подобається ця страва саме за смачну скоринку. Тож як знайти баланс між користю та смаком? Редактори сайту GoToShop.ua знають відповідь.

Як смажити котлети без олії

Ви здивуєтеся, але котлети можна смажити не на олії і навіть не на схожих за властивостями речовинах, а на звичайній воді.

Для того, щоб посмажити котлети зі смачною скоринкою на воді, потрібно:

  • розігріти сковорідку з невеликою кількістю води та викласти аркуш пергаменту;

  • викласти котлети, накрити їх другим аркушем;

  • смажити під кришкою до готовності.

Вода просочить пергамент і котлети приготуються добре.

Що потрібно додати до смачних котлет

Одним із ключових інгредієнтів котлет, звісно, крім мʼяса, є білий хліб. Саме він робить страву соковитою, м’якою й ніжною. Помилково вважати, що хліб використовується в котлетах лише задля економії.

Проте з додаванням хліба важливо дотримуватися двох правил:

  1. Замочити хліб у теплій воді, а не в молоці.

  2. На 1 кг м’яса потрібно взяти не менше 250 г білого хліба.

Також, якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини без додавання курячого, індичого фаршу, потрібно додавати і білок, і жовток. Інакше котлети втратять весь сік під час приготування.

Пропонуємо ознайомитися з акціями на мʼясний фарш, щоб ваші котлети були не лише смачні, а ощадливі.

Читати статті на тему

2024.05.18 10:24
Рекомендації

Водний баланс: скільки потрібно пити води на день

Дізнались, як визначити ідеальну кількість води для кожної людини окремо
2024.05.17 17:19
Рекомендації

Риба без луски: прості лайфхаки для швидкого та легкого чищення

Чистка риби без проблем за кілька хвилин: прості та дієві способи, які перетворять чищення риби на рутинну справу
2024.05.17 16:26
Рекомендації

Збагатіть свій раціон: чому варто їсти гарбузове насіння

Ділимося секретами користі гарбузового насіння та пропонуємо 5 простих способів включити їх у ваш раціон, щоб покращити самопочуття
2024.05.17 13:40
Рекомендації

Секрет наваристого та ароматного українського борщу: як зберегти колір та смак

Розкриваємо секрети ідеального борщу: від вибору води до додавання інгредієнтів, щоб ваша страва завжди була смачною
2024.05.17 12:11
Рекомендації

Пʼять причин їсти вівсянку щодня

Виявляється, вівсянка корисніша, ніж ми думали. Розповідаємо все, що ви могли не знати про неї