Close the fixed Barcode

Є вихід: що робити, якщо їжа прилипає до сковорідки

Якщо у вас є сковорідка, до якої прилипає їжа, не поспішайте її викидати. Кухар розказав, як виправити прикру ситуацію

Є вихід: що робити, якщо їжа прилипає до сковорідки
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Сковорідка, до якої прилипає їжа, псує насолоду від приготування та смак страв. Якщо у вас вдома є такий девайс, після приготування у якому ви щоразу погрожуєте відправити його на смітник, але терпеливо повертаєте в ящик, то настав час повернути такій сковорідці минулу функціональність. Редактори сайту GoToShop.ua з посиланням на українського шеф-кухаря Олександра Городніка розкажуть про простий лайфхак, який допоможе вирішити проблему прилипання їжі до сковорідки.

Що робити, якщо до сковорідки прилипає їжа

Найперше, радимо не викидати таку сковорідку, а дати їй другий шанс. Проблема прилипання їжі досить часта для власників пателень з нержавіючої сталі.

Добре прогріта сковорідка

Одним із основних правил є достатній розігрів сковороди. Якщо не розігріти її до правильної температури, то нічого не вийде.

Якщо не знаєте, як перевірити, чи достатньо прогрілась ваша пательня, то тут на допомогу прийде вода. Вода просто випаровується? То це означає, що сковорідка ще не нагрілась до правильної температури. Зачекайте і через декілька секунд знову налийте воду.

«Вона повинна буквально відскакувати від сковорідки», — говорить кухар.

Наступним етапом буде додавання рослинної олії. На ній можна посмажити, до прикладу, яйце. Для помішування можна використовувати металеву лопатку чи виделку, адже це сковорідка металева і їй нічого не буде.

Просмажування солі

  1. Поставте сковорідку на плиту та нагрійте.

  2. На гарячу поверхню покладіть кілька ложок солі. Сіль має повністю покрити всю поверхню сковороди.

  3. Зменште вогонь і періодично перемішуйте сіль на сковороді.

  4. Сковороду потрібно прожарювати до тих пір, доки сіль не змінить свій колір з білого на жовтуватий.

  5. Протріть сковороду паперовим рушником.

  6. Налийте на пательню трохи соняшникової олії та за допомогою паперового рушника натріть її.

  7. Поставте сковороду на плиту та знову нагрійте.

  8. Через 2-3 хвилини, коли сковорода нагрілася, вимикайте газ.

Тепер сковорода повністю готова до експлуатації.

Дуже важливо розігрівати сковорідку перед приготуванням належним чином. Це може бути середній чи навіть трохи вищий вогонь. Необхідно, щоб вона була достатньо гарячою, перш ніж ви почнете готувати.

Також використовуйте олію, розплавлене масло чи інший жир перед додаванням інгредієнтів. Це створить покриття, яке допоможе уникнути прилипання.

А якщо ви все ж вирішили замінити пательню, то радимо ознайомитися з актуальними акціями на сковорідки, щоб покупка була вигідною.

Читати статті на тему

2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися
2024.11.21 15:30
Рекомендації

Збалансоване пісне меню: як зробити раціон різноманітним та смачним

Пісне меню може бути не лише корисним, а й неймовірно смачним. Розкажемо, як створити різноманітний і збалансований раціон, який не обмежує вашу кулінарну фантазію, а навпаки, відкриває нові горизонти смакових відчуттів
2024.11.21 14:32
Рекомендації

Чай з калини: коли користь може перетворитися на шкоду

Сьогодні, коли все більше людей повертається до природних засобів, чай з калини знову набуває популярності. Команда GoToShop розповість, чому варто включити цей ягідний напій у свій раціон
2024.11.21 10:44
Рекомендації

Масала: як індійський чай зміцнює здоров’я і піднімає настрій

Цей ароматний напій, багатий на антиоксиданти та протизапальні речовини, має безліч корисних властивостей, від покращення травлення до зміцнення серцево-судинної системи