Є вихід: що робити, якщо їжа прилипає до сковорідки

Якщо у вас є сковорідка, до якої прилипає їжа, не поспішайте її викидати. Кухар розказав, як виправити прикру ситуацію

Є вихід: що робити, якщо їжа прилипає до сковорідки
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Сковорідка, до якої прилипає їжа, псує насолоду від приготування та смак страв. Якщо у вас вдома є такий девайс, після приготування у якому ви щоразу погрожуєте відправити його на смітник, але терпеливо повертаєте в ящик, то настав час повернути такій сковорідці минулу функціональність. Редактори сайту GoToShop.ua з посиланням на українського шеф-кухаря Олександра Городніка розкажуть про простий лайфхак, який допоможе вирішити проблему прилипання їжі до сковорідки.

Що робити, якщо до сковорідки прилипає їжа

Найперше, радимо не викидати таку сковорідку, а дати їй другий шанс. Проблема прилипання їжі досить часта для власників пателень з нержавіючої сталі.

Добре прогріта сковорідка

Одним із основних правил є достатній розігрів сковороди. Якщо не розігріти її до правильної температури, то нічого не вийде.

Якщо не знаєте, як перевірити, чи достатньо прогрілась ваша пательня, то тут на допомогу прийде вода. Вода просто випаровується? То це означає, що сковорідка ще не нагрілась до правильної температури. Зачекайте і через декілька секунд знову налийте воду.

«Вона повинна буквально відскакувати від сковорідки», — говорить кухар.

Наступним етапом буде додавання рослинної олії. На ній можна посмажити, до прикладу, яйце. Для помішування можна використовувати металеву лопатку чи виделку, адже це сковорідка металева і їй нічого не буде.

Просмажування солі

  1. Поставте сковорідку на плиту та нагрійте.

  2. На гарячу поверхню покладіть кілька ложок солі. Сіль має повністю покрити всю поверхню сковороди.

  3. Зменште вогонь і періодично перемішуйте сіль на сковороді.

  4. Сковороду потрібно прожарювати до тих пір, доки сіль не змінить свій колір з білого на жовтуватий.

  5. Протріть сковороду паперовим рушником.

  6. Налийте на пательню трохи соняшникової олії та за допомогою паперового рушника натріть її.

  7. Поставте сковороду на плиту та знову нагрійте.

  8. Через 2-3 хвилини, коли сковорода нагрілася, вимикайте газ.

Тепер сковорода повністю готова до експлуатації.

Дуже важливо розігрівати сковорідку перед приготуванням належним чином. Це може бути середній чи навіть трохи вищий вогонь. Необхідно, щоб вона була достатньо гарячою, перш ніж ви почнете готувати.

Також використовуйте олію, розплавлене масло чи інший жир перед додаванням інгредієнтів. Це створить покриття, яке допоможе уникнути прилипання.

А якщо ви все ж вирішили замінити пательню, то радимо ознайомитися з актуальними акціями на сковорідки, щоб покупка була вигідною.

Читати статті на тему

2024.05.18 10:24
Рекомендації

Водний баланс: скільки потрібно пити води на день

Дізнались, як визначити ідеальну кількість води для кожної людини окремо
2024.05.17 17:19
Рекомендації

Риба без луски: прості лайфхаки для швидкого та легкого чищення

Чистка риби без проблем за кілька хвилин: прості та дієві способи, які перетворять чищення риби на рутинну справу
2024.05.17 16:26
Рекомендації

Збагатіть свій раціон: чому варто їсти гарбузове насіння

Ділимося секретами користі гарбузового насіння та пропонуємо 5 простих способів включити їх у ваш раціон, щоб покращити самопочуття
2024.05.17 13:40
Рекомендації

Секрет наваристого та ароматного українського борщу: як зберегти колір та смак

Розкриваємо секрети ідеального борщу: від вибору води до додавання інгредієнтів, щоб ваша страва завжди була смачною
2024.05.17 12:11
Рекомендації

Пʼять причин їсти вівсянку щодня

Виявляється, вівсянка корисніша, ніж ми думали. Розповідаємо все, що ви могли не знати про неї