Велика кількість білка, що міститься в грибах, допомагає збалансувати раціон. Деякі люди їдять їх сирими, особливо смачні вони на бутербродах. Однак професійні кулінари стверджують, що найніжніші шампіньйони смажені. Але чи корисні вони? Та скільки їх можна споживати, щоб було безпечно для здоровʼя? Редактори GoToShop нададуть відповідь на ці запитання.
У чому полягає користь шампіньйонів
Печериці легко засвоюються організмом і містять необхідні для життя амінокислоти. Вони багаті на калій, магній, фосфор і лінолеву кислоту.
Печериці можуть бути корисними при різних дієтах і розвантажувальних днях, оскільки вони містять мало калорій. Крім того, у шампіньйонах є фолієва кислота, вітаміни В, С, D і багато клітковини.
Шампіньйони — це справжнє джерело користі для тих, хто виключає зі свого раціону м’ясо. Саме ці гриби прекрасно поповнюють білок, який не доотримують практично всі вегетаріанці.
Регулярне споживання печериць може знизити ризик серцевого нападу, інфарктів і атеросклерозу, а також поліпшити пам’ять і мозкову діяльність.
Печериці корисні й для тих, хто має проблеми зі здоров’ям шлунка і кишківника, такі як гастрит і виразки.
Вони мають лікувальні властивості, зокрема, допомагають знижувати рівень холестерину, мають протипухлинну активність і сприяють виведенню токсинів з організму.
Печериці — прекрасний сечогінний засіб. Вони корисні і для тих, хто страждає на цукровий діабет, оскільки вони допомагають знижувати рівень цукру в крові. Також вони багаті на залізо, тому їх часто порівнюють з м’ясними відбивними.
Споживання печериць може допомогти знизити «поганий» холестерин, мігрені, анемію і депресію. Вони також сприяють виведенню шкідливих речовин з організму і покращують стан опорно-рухового апарату, нігтів, зубів і волосся.
Вживання печериць позбавляє від мігрені (хронічні головні болі), анемії та депресій. Поліпшується стан опорно-рухового апарату, нігтів, зубів та волосся.
Чим шкідливі шампіньйони
Шампіньйони, як і будь-які інші гриби, здатні накопичувати шкідливі важкі метали, зокрема, свинець. Особливо це стосується старих грибів. Тому важливо купувати їх в перевірених місцях і вибирати лише свіжі.
У печерицях міститься хітин, що важко перетравлюється у шлунку, тому не можна їх вживати у великих кількостях. Крім того, він перешкоджає всмоктуванню поживних речовин: вітамінів, макро- та мікроелементів.
Скільки можна споживати шампіньйонів щодня
Без шкоди здоров’ю протягом дня можна з'їдати приблизно 120–150 грамів грибів.
Щоб не перевантажувати шлунково-кишковий тракт, печериці рекомендується вживати не більше 2-3 разів на тиждень.
Це дозволяє насолодитися їхнім смаком і отримати користь без перенавантаження організму. Пам’ятайте про різноманітність раціону і комбінуйте шампіньйони з іншими корисними продуктами.
Раніше ми розповідали, як зберігати шампіньйони, щоб вони не втратили смак. Також радимо ознайомитися з актуальними акціями на гриби, щоб ваші покупки корисних продуктів були вигідними.