Заморожування шампіньйонів: як зберігати гриби, щоб вони не втратили смак

У приготуванні різноманітних страв використовуються шампіньйони. Розповімо, як їх правильно зберігати, щоб вони не втратили свої властивості

Заморожування шампіньйонів: як зберігати гриби, щоб вони не втратили смак
Олена Черкасець

Олена Черкасець

авторка GoToShop

Шампіньйони — це ті гриби, якими отруїтися практично неможливо. Їх можна виростити навіть у домашніх умовах, вони доступні, бо продаються у кожному супермаркеті. Якщо ви купили грибів із запасом, потрібно знати, як їх правильно зберегти. Редактори GoToShop розкажуть, який термін придатності у грибів та чи варто їх заморожувати.

Як зберігати печериці

Якщо ви зберігаєте шампіньйони при температурі +4 С, їх корисні властивості зберігатимуться тільки протягом 5 діб. Гриби, які зберігаються при кімнатній температурі, починають псуватися вже через 6 годин.

Лікарі не рекомендують вживати печериці, які пролежали в холодильнику 3-4 дні, потемніли і вкрилися плямами, оскільки існує ризик отруєння. Тому краще купувати гриби в тій кількості, скільки ви зможете з’їсти за пару днів.

Якщо ви любитель сирих шампіньйонів, на них не повинно бути жодних вад, бо вони не піддаються термічній обробці.

Як правильно заморозити шампіньйони

Для максимальної текстури та смаку гриби краще використовувати свіжими. Однак багато господинь, купуючи велику кількість печериць, заморожують їх. Якщо зберігати їх таким чином, то вони дійсно не зіпсуються, але і корисних властивостей у них не залишиться.

Чим свіжішими будуть гриби, коли ви їх заморозите, тим краще вони зберігатимуться в морозилці. Вони мають бути твердими, без м’яких або темних плям і мати приємний земляний запах.

Перед заморожуванням грибів зчистіть будь-який видимий бруд, обріжте ніжки і помістіть їх у безпечний для заморожування зіп пакет. Вичавіть якомога більше повітря, перш ніж запечатати пакет і відправити його в морозилку.

Чимало господинь мають спокусу помити гриби перед їхнім заморожуванням, однак це зробить їх більш м’якими під час приготування. Мити їх варто тільки перед миттєвим приготуванням!

На жаль, під час заморожування може постраждати текстура грибів. Враховуючи високий вміст води, шампіньйони можуть стати кашоподібними під час розморожування. Тоді їх можна використати для супів, запіканок або сумішей, але нарізати та додавати до страви їх потрібно ще в замороженому стані.

Як правильно розморозити заморожені гриби

Більшість заморожених грибів зберігаються у морозильній камері 9-12 місяців. Після розморожування гриби можна одразу використовувати до тих страв, які не готуються в духовці.

Однак, якщо ви хочете приготувати піцу чи запіканку, гриби необхідно розморозити, переклавши їх у холодильник на ніч, щоб вони розм’якшилися.

Щоб ваші шампіньйони були не лише смачними, а й вигідними для гаманця, радимо ознайомитися з актуальними акціями на гриби.

Читати статті на тему

2024.04.26 15:39
Як зберігати продукти

Соєвий соус: все, що необхідно знати про його зберігання, вибір та застосування

Розповідаємо, як правильно зберігати соєвий соус, вибирати якісний продукт та насолоджуватись незабутнім смаком
2024.04.26 13:22
Як зберігати продукти

Як зберегти зелень свіжою надовго: секрети та лайфхаки

Зберігайте зелень свіжою надовго: прості секрети та лайфхаки, які допоможуть вам зберегти вітаміни та насолодитися смаком улюблених трав
2024.04.26 13:09
Як зберігати продукти

Як правильно зберігати продукти в холодильнику, щоб їжа не псувалася

Термін зберігання продуктів може скоротитися, якщо розставити їх в холодильнику неправильно
2024.04.26 12:13
Як зберігати продукти

Зберігайте моркву свіжою тижнями: простий лайфхак, про який ніхто не знає

Не вірите, що морква може залишатися свіжою тижнями? Спробуйте цей простий лайфхак і переконайтеся самі!
2024.04.25 16:17
Як зберігати продукти

Скільки живе насіння: перевіряємо якість та зберігаємо правильно

Розповідаємо, як перевірити якість старого насіння, зберігати його правильно та отримати рясний урожай