Як приготувати домашній смачний майонез: 3 найкращі рецепти

Полюбляєте майонезні салати, але не довіряєте магазинному соусу? Розповідаємо три рецепти домашнього майонезу, який стане корисною альтернативою купленому

Як приготувати домашній смачний майонез: 3 найкращі рецепти
GoToShop Team

GoToShop Team

команда сайту GoToShop

Домашній майонез завжди смачніший і корисніший, ніж покупний, у який виробники люблять додавати консерванти та інші не дуже натуральні добавки. З домашнім майонезом все простіше — прості продукти, простий рецепт і трохи часу на приготування. Редактори GoToShop спеціально підготували для вас три найкращі рецепти, завдяки яким ви без зусиль зможете приготувати домашній смачний майонез. Читайте, вибирайте і насолоджуйтеся!

Рецепт 1: Класичний майонез

Інгредієнти:

  • 2 яєчних жовтки

  • 1 чайна ложка гірчиці

  • 1 чайна ложка цукру

  • 1 чайна ложка солі

  • 1 столова ложка лимонного соку або оцту

  • 1 ½ чашки рослинної олії

Приготування:

У глибокій мисці або каструлі з'єднайте жовтки, гірчицю, цукор, сіль і лимонний сік або оцет.

Збивайте цю масу міксером на низькій швидкості, поступово додаючи до неї тонкою цівкою рослинну олію. Продовжуйте збивати доти, доки майонез не загусне і набуде однорідної та кремоподібної консистенції.

Тепер спробуйте майонез на смак і за бажання додайте більше солі або лимонного соку для балансу смаку.

Рецепт 2: Майонез без яєць

Інгредієнти:

  • 150 мл молока будь-якої жирності

  • 300 мл рослинної олії

  • 2-3 чайні ложки гірчиці

  • 2 столові ложки лимонного соку

  • ½ чайної ложки солі

Приготування:

У високу посудину влийте молоко і рослинну олію. Збийте суміш занурювальним блендером протягом декількох секунд або міксером до отримання густої маси.

Додайте гірчицю, лимонний сік і сіль та збийте соус ще раз, щоб вийшла однорідна консистенція.

Рецепт 3: Майонез із часником і травами

Інгредієнти:

  • 2 яєчних жовтки

  • 1 чайна ложка гірчиці

  • 1 чайна ложка цукру

  • 1 чайна ложка солі

  • 1 столова ложка лимонного соку або оцту

  • 1 ½ чашки рослинної олії

  • 2-3 зубчики часнику

  • 2 столові ложки свіжих трав (петрушка, кріп, базилік та ін.)

Приготування:

Як і в попередньому випадку, змішайте основні інгредієнти (жовток, гірчицю, цукор, сіль і лимонний сік) у мисці та збивайте міксером на невеликій швидкості, поступово додаючи рослинну олію до отримання однорідної та густої консистенції.

До отриманого соусу додайте подрібнений часник і дрібно нарізані свіжі трави, і добре перемішайте.

Спробуйте майонез і, за необхідності, скорегуйте смак сіллю або лимонним соком.

Корисні поради щодо приготування домашнього майонезу

Перед приготуванням майонезу заздалегідь дістаньте інгредієнти з холодильника. Усі вони мають бути кімнатної температури.

Не лякайтеся кольору. Майонез, приготований із магазинних яєць, вийде світлим, а якщо яйця будуть домашні — то колір соусу буде жовтим.

Домашній майонез найкраще готувати на соняшниковій олії або звичайній оливковій (також можна з'єднати їх у рівних пропорціях). Не використовуйте для приготування майонезу оливкову олію екстра-класу (Extra virgin) — вона додасть соусу гіркого присмаку.

Якщо під час збивання маса не загусає, то додайте до неї трохи більше рослинної олії. А якщо майонез, навпаки, вийшов занадто густим, то його можна розбавити теплою водою.

Пам’ятайте, що готовий домашній майонез потрібно зберігати в холодильнику в щільно закритій ємності не більше 4-5 днів. І який би рецепт ви не обрали, ви завжди можете експериментувати зі смаками, додаючи або прибираючи інгредієнти на ваш смак. А дізнатися ціни на інгредієнти для домашнього майонезу ви можете за допомогою сервісу GoToShop.

Читати статті на тему

2024.05.18 10:24
Рекомендації

Водний баланс: скільки потрібно пити води на день

Дізнались, як визначити ідеальну кількість води для кожної людини окремо
2024.05.17 17:19
Рекомендації

Риба без луски: прості лайфхаки для швидкого та легкого чищення

Чистка риби без проблем за кілька хвилин: прості та дієві способи, які перетворять чищення риби на рутинну справу
2024.05.17 16:26
Рекомендації

Збагатіть свій раціон: чому варто їсти гарбузове насіння

Ділимося секретами користі гарбузового насіння та пропонуємо 5 простих способів включити їх у ваш раціон, щоб покращити самопочуття
2024.05.17 13:40
Рекомендації

Секрет наваристого та ароматного українського борщу: як зберегти колір та смак

Розкриваємо секрети ідеального борщу: від вибору води до додавання інгредієнтів, щоб ваша страва завжди була смачною
2024.05.17 12:11
Рекомендації

Пʼять причин їсти вівсянку щодня

Виявляється, вівсянка корисніша, ніж ми думали. Розповідаємо все, що ви могли не знати про неї