Як реанімувати черствий хліб: простий спосіб

Завдяки простим лайфхакам ви зможете знову зробити черствий хліб м’яким і ароматним, а також знайдете безліч цікавих рецептів його використання

Як реанімувати черствий хліб: простий спосіб
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хліб — основа нашого столу, символ гостинності та затишку. Але, на жаль, навіть найсмачніший хліб з часом черствіє. Викидати його шкода, адже існує безліч способів повернути йому м’якість і аромат.

Чому черствіє хліб

Після випічки з хліба починає випаровуватися волога. Це призводить до того, що м’якуш стає жорсткішим, а скоринка — твердішою. Швидкість черствіння залежить від багатьох факторів:

  • хліб з пшеничного борошна черствіє швидше, ніж житній

  • чим більше вологи в хлібі, тим довше він залишатиметься м’яким

  • хліб краще зберігати в хлібниці з дерев’яною кришкою або в паперовому пакеті

Як реанімувати черствий хліб

Існує кілька простих способів повернути черствому хлібу свіжість:

1. Духова шафа:

  • розігрійте духовку до 180°C

  • загорніть хліб у фольгу

  • помістіть на деко

  • скибочки розм’якшаться за 5-7 хвилин, цілий буханець — за 15-20

2. Мікрохвильова піч:

  • змочіть паперовий рушник холодною водою

  • обгорніть ним хліб

  • поставте в мікрохвильовку на 10-20 секунд

3. Друшляк і каструля:

  • налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння

  • поставте зверху друшляк з хлібом

  • накрийте кришкою

  • за 2-3 хвилини хліб знову буде м’яким

4. Пароварка:

  • помістіть хліб у пароварку

  • залиште на 5-10 хвилин

5. Сковорода:

  • нагрійте сковороду на повільному вогні

  • збризніть сковороду водою

  • покладіть хліб на сковороду

  • накрийте кришкою

  • за 2-3 хвилини хліб буде готовий

Що робити з черствим хлібом, якщо немає часу:

  • зробіть сухарики

  • використовуйте для приготування грінок

  • додайте в паніровку

  • зробіть пудинг або запіканку

Не викидайте черствий хліб — подаруйте йому друге життя! А щоб придбати улюблену випічку з вигодою для гаманця, радимо переглянути акції на хліб в магазинах вашого міста.

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся