Close the fixed Barcode

Нутриціолог назвала продукт, який знижує ризик розвитку раку грудей

Цей доступний продукт можна використовувати для приготування багатьох страв і він дуже корисний для здоровʼя

Нутриціолог назвала продукт, який знижує ризик розвитку раку грудей
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Одним із найкорисніших білкових продуктів, який по складу вітамінів та мінералів обходить і саме мʼясо, є печінка. Навколо неї багато міфів, а її специфічний смак до вподоби далеко не всім. Проте користь від печінки не можна недооцінювати. Про всі корисні властивості та правила споживання редактори Gotoshop розповідають з посиланням на нутриціолога Ольгу Дорош.

Частота споживання печінки

Нутриціолог наголошує, що печінку потрібно їсти не частіше як 1-3 рази на тиждень порцією у 100 г готової. Частота споживання печінки залежить від кількості зʼїденої печінки, вашого раціону, прийому полівітамінів, щоб не було передозування вітаміном А.

«Одна порція яловичої печінки забезпечує понад 100% денної потреби у вітаміні А», — каже Ольга Дорош.

Отримання достатньої кількості вітаміну А сприяє зниженню ризику таких захворювань як катаракта та рак грудей.

Окрім цього печінка містить:

  • фосфор

  • мідь

  • вітамін К, який важливий для здоров’я кісток

Що готувати з печінки

Особливо варто додати печінку до раціону, якщо у вас чи вашої дитини анемія.

З цього продукту можна приготувати такі корисні страви:

  • оладки;

  • потушкувати з морквою, цибулею, можна в кінці додати сметани та яблуко;

  • млинці.

Якщо ви при надії або маєте подагру, то споживати печінку необхідно в міру.

Не варто боятися, що після вживання печінки у вас підніметься рівень холестерину. Адже він «стрибне» більше, якщо їсти домашні котлети та солодощі, ніж від яєчних жовтків та печінки.

Щодо жирів у субпродукті, Ольга Дорош навела ось такий приклад:

  • 100 г печінки курки — 6,3 г жиру;

  • 100 г печінки телячої — 3,3 г жиру; ⁣

  • 100 г вівсяного печива — 14,4 г жиру;

  • 100 г пельменів — 12,4 г жиру.

Печінка надзвичайно корисна, в ній міститься багато заліза, вітаміни В12, В9 та А. У 100 грамах печінки 16-22 грамів білка, який потрібний для організму.

А мідь, що міститься в печінці відповідає за метаболізм та покращує роботу мозку.

Раніше ми розповідали, як підготувати печінку до приготування, щоб вона була ніжна та з приємним ароматом.

Дивіться актуальні акції на свіже та заморожене мʼясо, щоб купувати печінку та інші мʼясні продукти за вигідними цінами.

Читати статті на тему

2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися
2024.11.21 15:30
Рекомендації

Збалансоване пісне меню: як зробити раціон різноманітним та смачним

Пісне меню може бути не лише корисним, а й неймовірно смачним. Розкажемо, як створити різноманітний і збалансований раціон, який не обмежує вашу кулінарну фантазію, а навпаки, відкриває нові горизонти смакових відчуттів
2024.11.21 14:32
Рекомендації

Чай з калини: коли користь може перетворитися на шкоду

Сьогодні, коли все більше людей повертається до природних засобів, чай з калини знову набуває популярності. Команда GoToShop розповість, чому варто включити цей ягідний напій у свій раціон
2024.11.21 10:44
Рекомендації

Масала: як індійський чай зміцнює здоров’я і піднімає настрій

Цей ароматний напій, багатий на антиоксиданти та протизапальні речовини, має безліч корисних властивостей, від покращення травлення до зміцнення серцево-судинної системи