Нутриціолог назвала продукт, який знижує ризик розвитку раку грудей

Цей доступний продукт можна використовувати для приготування багатьох страв і він дуже корисний для здоровʼя

Нутриціолог назвала продукт, який знижує ризик розвитку раку грудей
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Одним із найкорисніших білкових продуктів, який по складу вітамінів та мінералів обходить і саме мʼясо, є печінка. Навколо неї багато міфів, а її специфічний смак до вподоби далеко не всім. Проте користь від печінки не можна недооцінювати. Про всі корисні властивості та правила споживання редактори Gotoshop розповідають з посиланням на нутриціолога Ольгу Дорош.

Частота споживання печінки

Нутриціолог наголошує, що печінку потрібно їсти не частіше як 1-3 рази на тиждень порцією у 100 г готової. Частота споживання печінки залежить від кількості зʼїденої печінки, вашого раціону, прийому полівітамінів, щоб не було передозування вітаміном А.

«Одна порція яловичої печінки забезпечує понад 100% денної потреби у вітаміні А», — каже Ольга Дорош.

Отримання достатньої кількості вітаміну А сприяє зниженню ризику таких захворювань як катаракта та рак грудей.

Окрім цього печінка містить:

  • фосфор

  • мідь

  • вітамін К, який важливий для здоров’я кісток

Що готувати з печінки

Особливо варто додати печінку до раціону, якщо у вас чи вашої дитини анемія.

З цього продукту можна приготувати такі корисні страви:

  • оладки;

  • потушкувати з морквою, цибулею, можна в кінці додати сметани та яблуко;

  • млинці.

Якщо ви при надії або маєте подагру, то споживати печінку необхідно в міру.

Не варто боятися, що після вживання печінки у вас підніметься рівень холестерину. Адже він «стрибне» більше, якщо їсти домашні котлети та солодощі, ніж від яєчних жовтків та печінки.

Щодо жирів у субпродукті, Ольга Дорош навела ось такий приклад:

  • 100 г печінки курки — 6,3 г жиру;

  • 100 г печінки телячої — 3,3 г жиру; ⁣

  • 100 г вівсяного печива — 14,4 г жиру;

  • 100 г пельменів — 12,4 г жиру.

Печінка надзвичайно корисна, в ній міститься багато заліза, вітаміни В12, В9 та А. У 100 грамах печінки 16-22 грамів білка, який потрібний для організму.

А мідь, що міститься в печінці відповідає за метаболізм та покращує роботу мозку.

Раніше ми розповідали, як підготувати печінку до приготування, щоб вона була ніжна та з приємним ароматом.

Дивіться актуальні акції на свіже та заморожене мʼясо, щоб купувати печінку та інші мʼясні продукти за вигідними цінами.

Читати статті на тему

2024.05.18 10:24
Рекомендації

Водний баланс: скільки потрібно пити води на день

Дізнались, як визначити ідеальну кількість води для кожної людини окремо
2024.05.17 17:19
Рекомендації

Риба без луски: прості лайфхаки для швидкого та легкого чищення

Чистка риби без проблем за кілька хвилин: прості та дієві способи, які перетворять чищення риби на рутинну справу
2024.05.17 16:26
Рекомендації

Збагатіть свій раціон: чому варто їсти гарбузове насіння

Ділимося секретами користі гарбузового насіння та пропонуємо 5 простих способів включити їх у ваш раціон, щоб покращити самопочуття
2024.05.17 13:40
Рекомендації

Секрет наваристого та ароматного українського борщу: як зберегти колір та смак

Розкриваємо секрети ідеального борщу: від вибору води до додавання інгредієнтів, щоб ваша страва завжди була смачною
2024.05.17 12:11
Рекомендації

Пʼять причин їсти вівсянку щодня

Виявляється, вівсянка корисніша, ніж ми думали. Розповідаємо все, що ви могли не знати про неї