Посуд — важливий елемент на кухні для правильного зберігання продуктів. Але з усього різноманіття посуду часом складно обрати той, який підійде саме вам і за якістю, і за ціною. Які фактори варто враховувати при виборі посуду, розкаже GoToShop.
1. Матеріал. Радимо обирати посуд із високоякісних матеріалів, які не взаємодіють з продуктами та, що головне, не виділяють шкідливих речовин. Найбільш популярними нині матеріалами є нержавіюча сталь, скло, кераміка та пластик.
2. Герметичність. Посуд для зберігання продуктів має бути достатньо герметичним, щоб запобігти витоку повітря і вологи, оскільки це може призвести до псування продуктів.
Посуд із кришками або з можливістю вакуумної упаковки — хороший вибір.
3. Розмір і форма. Обирайте посуд під розміри і форми продуктів — це потім допоможе вам зберігати їх компактно та заощадити місце.
4. Прозорість. Ви, звісно, можете обирати різнокольоровий посуд залежно від власних уподобань, але прозорі стінки дозволяють легко перевірити стан тієї чи іншої страви без відкривання контейнера. Це зручно для контролю свіжості продуктів.
5. Легкість у догляді. Радимо віддавати перевагу такому посуду, який не складно мити та підтримувати в чистоті.
6. Термостійкість. Якщо плануєте використовувати посуд для заморожування або подачі гарячих страв, переконайтесь, що він витримає високу чи низьку температуру без пошкоджень.
7. Вартість. Звісно, краще обирати посуд з огляду на власні потреби та фінансові можливості.
8. Відповідність стандартам безпеки. Переконайтесь, що обраний вами посуд відповідає стандартам безпеки і не містить шкідливих речовин. Не беріть посуд із неприємним чи різким запахом.
9. Відгуки та рейтинги. Відгуки та рейтинги від інших покупців допоможуть вам краще дізнатися про якість посуду від того чи іншого виробника.
Загалом пам’ятайте, що кожен вид продуктів може вимагати свого типу посуду. Радимо вам ретельно його підбирати, оскільки це допоможе довше зберігати продукти свіжими і безпечними для споживання. А щоб ваші покупки були вигідними, радимо ознайомитися з актуальними акціями на контейнери для зберігання продуктів.