Зберігання бананів: 2 секрети, щоб вони довше залишалися свіжими

Втомилися викидати банани, які швидко псуються? Дізнайтеся два простих секрети, щоб зберегти їх свіжими на два тижні, якщо хочете економити гроші та завжди мати під рукою смачні та корисні фрукти!

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Банани — це улюблені фрукти багатьох людей, адже вони не лише смачні, а й багаті на калій та інші корисні речовини. Але, на жаль, банани мають один недолік — вони швидко псуються, покриваючись коричневими плямами. Сьогодні ми поділимося двома простими, але дієвими секретами, які допоможуть вам зберегти свіжість бананів на цілих два тижні!

Занурення у воду

Цей метод ґрунтується на тому, що вода створює захисний бар'єр навколо банана, який уповільнює вихід етилену — газу, що сприяє дозріванню.

Як це зробити:

  • Наповніть миску або каструлю холодною водою.

  • Занурте банани у воду на 1-2 хвилини.

  • Дайте їм обсохнути на паперовому рушнику.

  • Зберігайте банани в прохолодному, сухому місці, подалі від прямих сонячних променів.

Вас також зацікавить:

Як зберегти бананисвіжими та смачними: прості та дієві методи

Чи дійсно банани небезпечні: розвінчуємо міфи про улюблений фрукт

Обгортання харчовою плівкою

Цей метод також уповільнює вихід етилену, але робить це шляхом створення герметичного бар'єру навколо банана.

Як це зробити:

  • Відокремте банани від зв’язки.

  • Обгорніть хвостик кожного банана харчовою плівкою.

  • Зберігайте банани в прохолодному, сухому місці, подалі від прямих сонячних променів.

А щоб придбати улюблені фрукти за вигідними цінами, скористайтеся сервісом GoToShop, за допомогою якого можна швидко та легко порівняти ціни на банани в мережах супермаркетів України.

Додаткові поради

Купуйте банани зеленого кольору, які ще не дозріли. Зберігайте ці фрукти подалі від інших, які виділяють етилен, таких як яблука, груші та помідори. Не зберігайте банани в холодильнику, адже це може призвести до потемніння їх шкірки.

Дотримуючись цих порад, ви будете насолоджуватися свіжими та апетитними бананами довше!

Раніше редактори GoToShop підготували для вас покрокову інструкцію, як прискорити процес дозрівання бананів і вже за кілька днів насолоджуватися смачним продуктом.

Читати статті на тему

2024.09.06 16:27
Як зберігати продукти

Квашені яблука на зиму: смачна та корисна заготівля

Квашені яблука — справжнє джерело вітамінів та пробіотиків. Дізнайтеся більше про користь квашених яблук, секрети їх приготування та різноманітні способи використання в кулінарії
2024.09.06 15:25
Як зберігати продукти

Солимо гриби на зиму: українські традиції збереження смаку

Соління грибів — давня українська традиція. Розповімо про найпопулярніші способи засолювання грибів, секрети смачних маринадів та як правильно зберігати грибні заготовки
2024.09.06 14:31
Як зберігати продукти

Смачна ікра з баклажанів: заготовка для всієї родини

Ікра з баклажанів — це не лише смачна закуска, а й джерело вітамінів і мінералів. Ми поділимося простим рецептом і розповімо, чому варто включити її до свого зимового меню
2024.09.06 10:22
Як зберігати продукти

Готуємо варення з гарбуза: солодкий рецепт для осіннього настрою

Осінній гарбуз — справжній подарунок природи. З нього можна приготувати безліч смачних страв, але особливе місце займає саме варення. Ділимося простим рецептом, який дозволить вам насолоджуватись солодким смаком осені протягом всієї зими
2024.09.05 16:26
Як зберігати продукти

Кетчуп на зиму: смачний, домашній і без зайвих клопотів

Бажаєте порадувати себе та близьких смачним і натуральним продуктом? Цей рецепт домашнього кетчупу допоможе вам приготувати ароматний соус на зиму без зайвих клопотів