Вже наприкінці травня — на початку червня починається активний сезон полуниці. Він триває 3-4 тижні і за цей час всі намагаються зібрати якнайбільше врожаю. Щоб це вдалося, а також щоб отримати максимальну користь від ягід, потрібно знати правила їх збирання для кращого зберігання. Редактори GoToShop зібрали для вас поради, які допоможуть використати сезон полуниці на повну.
Як збирати полуницю
У сезон полуниці її доводиться збирати один раз на декілька днів, а за сильної спеки — взагалі щодня. Кожен городник може мати свої лайфхаки, але все ж існують правила, яких краще дотримуватися всім.
Так, полуницю краще збирати не в розпал спеки, а вранці або ввечері, коли ягоди прохолодні. Це допоможе зберегти їх структуру та форму після збору. Також варто зачекати зі збором після дощу або поки не зійшла роса — вода пришвидшить псування ягід.
Якщо ви хочете продовжити термін зберігання полуницю, ні в якому разі не відривайте плодоніжку. Адже без неї ягоду потрібно зʼїсти протягом декількох годин.
Звертайте увагу і на тару, куди ви збираєте полуницю. Найкраще для цього підійдуть ємності з можливістю вентиляції. Ідеально для цього підходить кошик. Проте важливо, щоб він був неглибоким і широким, щоб ягоди не притискалися занадто одна до одної і не пускали сік.
Ще краще використовувати для збору одразу дві тари та сортувати ягоди. В одну — великі та щільні ягоди, в іншу — дрібні та мʼяті. Так ваш урожай довше простоїть, а мʼяту можна вживати в їжу одразу.
Якщо ви хочете зберегти ягоди надовго, не мийте їх одразу після збору. Це краще робити безпосередньо перед вживанням. Якщо ви помітили, що на полуниці є цвіль, її потрібно викинути відразу, адже вона може заразити інші ягоди.
Якщо ж свого урожаю чекати ще довго, а поласувати смачненькою полуницею хочеться вже тут і зараз, радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди та купити їх за найкращою пропозицією.