Ідеальні сирники: як обрати кисломолочний сир для страви

Щоб сирники мали правильну консистенцію, потрібно обрати правильний сир та дотримуватися порад у приготуванні

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Сирники — один із найулюбленіших сніданків. Вони мають ніжну структуру, солодкий смак і разом з тим корисні для організму й дають заряд енергії на старті дня. Ключовим інгредієнтом цієї страви є кисломолочний сир, саме від його якості залежить кінцевий результат приготування. Сьогодні редактори GoToShop розкажуть, на що потрібно звернути увагу під час вибору сиру, щоб ваші сирники були ідеальними та їх споживання принесло вам гастрономічну насолоду.

Як обрати сир для сирників

Готові сирники, а саме їх смак та консистенція залежать від ключового інгредієнта — сиру. Тож під час його вибору потрібно звернути увагу на такі аспекти:

Вологість. Якщо обрати занадто вологий кисломолочний сир, вам доведеться додавати багато борошна, щоб отримати необхідну консистенцію тіста. Смак і текстура такого сирника буде грубуватими та борошнистими. Тому краще обирайте для сирників більш сухий кисломолочний сир.

Жирність. Вона також впливає на консистенцію сирників. Якщо обрати занадто жирний сир (понад 20%), то страва буде розтікатися на сковороді. Для сирників ідеально підходить сир жирністю 5-18%.

Читайте також:

Якщо обрати знежирений, маса матиме потрібну вам консистенцію, але смак буде не найкращим. Та і користі такі сирники принесуть мало. Оскільки при знежиренні продукту з нього разом із жиром йдуть і корисні властивості та елементи.

Домашній чи магазинний сир? Домашній чи фермерський сир більш вологий, аніж магазинний. Також такий сир має вищу жирність. Тому для сирників краще все ж обирати варіанти з магазину. Щоб обирати ключовий інгредієнт потрібної вологості та жирності якнайвигідніше, радимо ознайомитися з акціями на сир та знайти найвигіднішу пропозицію.

Якщо ви все ж придбали домашній кисломолочний сир, а він занадто вологий — вихід є. Зайву вологість можна зцідити. Для цього використайте декілька паперових рушників. Поклавши кульку сиру між ними, щільно притисніть руками до столу, і ви побачите, що волога йде в серветки.

Свіжість. Не менш важлива і свіжість вашого сиру для страви. Адже саме від неї найбільше залежить його користь та аромат. Якщо ви хочете «врятувати» сир, який вже почав псуватися і приготувати з нього сирники, то застерігаємо, що запах несвіжості у страві буде відчуватися.

Якщо дотримуватися цих правил під час вибору кисломолочного сиру, ваше тісто буде зручне у роботі, а страва матиме ніжний сирний смак та текстуру.

Сирники можна готувати не всі одразу, а зберегти їх у морозилці для подальшого використання. Раніше ми розповідали як заморозити сирники та як після заморожування їх краще готувати.

Читати статті на тему

2024.09.06 17:37
Як обирати продукти

Капуста на будь-який смак: як зробити правильний вибір

Вибирати свіжу і смачну капусту зовсім нескладно — достатньо знати кілька простих правил, щоб придбати якісний продукт. Сьогодні ми поділимося з вами секретами вибору капусти від досвідчених господинь
2024.09.06 13:22
Як обирати продукти

Які бувають сорти перцю та як їх правильно обрати

Від солодкого до пекучого — світ перцю набагато різноманітніший, ніж ви думаєте! Команда GoToShop допоможе розібратися, який сорт підійде саме для вашої страви
2024.09.05 17:32
Як обирати продукти

Купівля органічних продуктів: на що звернути увагу та чого уникати

Попит на органічні продукти невпинно зростає. Команда GoToShop з’ясувала, чим вони відрізняються від звичайних продуктів і чи варті такої уваги
2024.09.05 14:33
Як обирати продукти

Секрети ідеального лечо: як вибрати овочі та правильно їх підготувати

Розповідаємо про тонкощі приготування смачного і ароматного лечо: від правильного вибору овочів до секретів їхньої обробки та тушкування. Ви дізнаєтеся, як зробити так, щоб ваше лечо стало справжнім шедевром консервації
2024.09.04 17:30
Як обирати продукти

Як правильно вибрати продукти для аджики: секрети смачної заготовки

Розповідаємо, як правильно підібрати інгредієнти для приготування смачної домашньої аджики. Дізнайтеся, які овочі, зелень та спеції найкраще підходять для створення неповторного смаку цієї заготовки