Як приготувати домашню пасту

Домашня паста допоможе вам зекономити кошти та вразить своїм неповторним смаком

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Домашня паста — це чудовий і смачний продукт, що відрізняється від магазинних варіантів своєю якістю, свіжістю і ціною. Процес приготування такої домашньої пасти зовсім не складний, але вимагає трохи старанності та часу.

Отже, для того, щоб приготувати домашню пасту за класичним рецептом вам знадобиться:

Як приготувати домашню пасту

Робимо тісто. Для початку просійте борошно гіркою на робочу поверхню. У центрі гірки зробіть невелике заглиблення. Потім збийте яйця з сіллю окремо в мисці та вилийте їх у центр гірки з борошном. За допомогою виделки почніть акуратно перемішувати яйця, поступово втягуючи борошно з країв. Продовжуйте, поки борошно повністю не змішається з яйцями і тісто стане густим.

Замішуємо тісто. Продовжуйте вимішувати тісто вже руками. Якщо воно сухе, то додайте трохи води (1-2 столові ложки), а якщо занадто липке та рідке — досипте борошна. Тісто для домашньої пасти має бути гладким і пружним.

Читайте також:

Ідеальна пропорція: скільки солі потрібно додавати до макаронів

Екологічні та безпечні: як обрати контейнери для їжі

Дайте тісту «відпочити». Після того, як тісто стане потрібної консистенції, сформуйте з нього кулю і загорніть у харчову плівку. Також можете покласти його в миску і накрити зверху мокрим рушником. Залиште його на 30-60 хвилин при кімнатній температурі, щоб тісто трохи «відпочило» і стало більш еластичним.

Розкачування і нарізка. Після того, як тісто «відпочило», розділіть його на кілька частин. Кожну частину розкачайте на тонкий лист, використовуючи паста-машину або звичайну качалку.

Формування пасти. Виберіть потрібну форму пасти, якщо ж у вас немає форми або особливих уподобань, то просто наріжте розкачане тісто на тонкі смужки гострим ножем. Висипте нарізану пасту на суху поверхню і дайте їй висохнути.

Готування та зберігання. Хвилин через 20-30, після того як паста трохи підсохла, ви можете її варити традиційним способом. Якщо ж ви хочете зберегти її на більш тривалий термін, то дочекайтеся повного висихання пасти, після чого загорніть її в харчову плівку або щільно загорнутий пластиковий пакет і заморозьте. 

Раніше ми розповідали, як зробити свіже морозиво без морозильної камери. Простий лайфхак, який допоможе насолодитися літньою прохолодою без холодильника. 

Читати статті на тему

2025.02.11 12:24
Рекомендації

Складаємо ідеальний список покупок: як не купити зайвого та заощадити

Вирушаючи в магазин без чіткого плану, ви ризикуєте не лише витратити зайві гроші, але й наповнити кошик непотрібними продуктами. Дізнайтесь, як уникнути спонтанних витрат, заощадити час та гроші, і завжди купувати лише те, що дійсно потрібно
2025.01.31 09:56
Рекомендації

Який кухонний прилад обрати — блендер чи міксер?

Блендер і міксер — два незамінні помічники на кухні, але чи знаєте ви, в чому полягає їх принципова різниця та який прилад краще обрати для ваших потреб? Давайте розберемось разом!
2025.01.30 10:42
Рекомендації

Чи дійсно коричневий цукор корисніший за білий?

Чи справді темний колір робить цукор кориснішим? Розвінчуємо популярний міф про коричневий цукор та з’ясуємо, чи варта його вища ціна реальної користі для здоров’я
2025.01.29 10:35
Рекомендації

Секрети успішних онлайн-покупок: як знайти найкращі пропозиції, уникнути шахраїв та повернути товар

Онлайн-шопінг — це зручно, швидко та часто вигідно, але чи знаєте ви, як отримати максимум від покупок в Інтернеті та не потрапити на гачок шахраїв? Команда GoToShop розкриє вам таємниці успішних онлайн-покупок: від пошуку найкращих пропозицій до безпечного повернення товару, якщо він вам не підійшов
2025.01.28 10:34
Рекомендації

Психологія споживача: як маркетологи маніпулюють нашими рішеннями

Світ реклами — поле битви за нашу увагу та гаманці, де маркетологи застосовують потужну зброю — психологію. Розповідаємо, як саме маркетинг маніпулює нашими рішеннями, змушуючи купувати те, що нам насправді не потрібно