Полуниця та суниця — смачні літні ягоди, сезон яких набирає обертів. Вони обидві смачні та надзвичайно корисні й мають у своєму таборі прихильників та противників. Та чим же відрізняють полуниця та суниці та яка із ягід корисніша? Редактори GoToShop з посиланням на допис лікаря Михайла Цюрака дізнавалися, яка різниця між суницею та полуницею та що обрати саме вам.
Суниця та її користь
Суниця має невеликі розміри і поступається тут полуниці. Проте вона дуже потужна за вмістом корисних речовин.
Суниця допомагає зміцнювати імунітет, адже містить більше вітаміну С, аніж полуниця. Також вона багата антиоксидантами, які захищають наші клітини від старіння і різних захворювань.
Перевагою цих ягід є їхній розмір та відсутність впливу селекції, що зменшує ризик алергічних проявів.Якщо хочете отримати від суниці якнайбільше користі, обирайте дику.
Вам також може бути цікаво:
Секрети збереження полуниці: насолоджуйтесь її смаком довше
Як мити полуницю: легкі та дієві способи
Полуниця та її користь
Ця ягода більша за розміром та значно солодша.
Вона також містить вітамін С та антиоксиданти, але у меншій кількості, ніж суниця. Але переваги полуниці тако ж є:
Ця ягода багатша на фолієву кислоту, яка важлива для здоров’я серця та нервової системи.
Полуниця містить більше клітковини, ніж суниця, це корисно для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.
Полуницю можна придбати вигідно, для цього потрібно ознайомитися з актуальними акціями на ягоди.
Проте важливо памʼятати, що полуниця — потужний алерген через велику кількість червоного пігменту. Тому її потрібно споживати з обережністю, особливо дітям.
Чому важливо включити полуницю та суницю до раціону
Суниця допомагає підтримувати здоров’я шкіри, сприяє хорошому травленню та зміцнює судини.
Полуниця покращує настрій, допомагає боротися зі стресом і сприяє загальному зміцненню організму.
Лікар радить включати до раціону обидві ягоди. Їх можна додавати до страв або споживати як перекус.
Раніше ми розповідали, як обрати полуницю. Які моменти потрібно врахувати під час покупки цієї ягоди, щоб насолоджуватися її смаком сповна.