Кисломолочний сир — цінний продукт харчування, багатий на білок, кальцій та інші корисні речовини. Його можна використовувати для приготування різноманітних страв, від сирників та вареників до запіканок та соусів.
Але бувають ситуації, коли сир купується про запас, а потім його не встигають з'їсти. Чи можна в такому разі заморозити сир, щоб продовжити термін його зберігання?
Відповідь — так, кисломолочний сир можна заморожувати! Це чудовий спосіб зберегти продукт свіжим на кілька місяців.
Як правильно заморозити кисломолочний сир
Найкраще заморожувати сир протягом 2 днів після його покупки. Якщо сир дуже вологий, злийте з нього зайву сироватку. Це допоможе йому краще заморозитися і зберегти форму після розморожування. Розкладіть сир на порції зручного для вас розміру. Це полегшить розморожування лише того, що вам потрібно. Щільно загорніть кожну порцію сиру в харчову плівку або помістіть у герметичний контейнер, щоб запобігти опікам морозильної камери та зберегти свіжість сиру. Помістіть загорнутий сир у морозильну камеру.
Вас також може зацікавити:
Як зберегти свіжість кисломолочного сиру: секрети та поради
Як зробити свій сир у домашніх умовах
Зберігання замороженого сиру
Зберігайте заморожений сир при температурі -18°C або нижче. Заморожений сир може зберігатися в морозилці до 2-3 місяців.
Щоб поповнити запас улюбленого продукту з вигодою для гаманця, перед походом у супермаркет ознайомтеся з актуальними акціями на сир та сиркові десерти.
Розморожування сиру
Найкраще розморожувати заморожений сир у холодильнику протягом ночі. Якщо вам потрібно розморозити сир швидко, можете помістити його в миску з холодною водою. Не занурюйте упаковку з сиром у воду та не заморожуйте розморожений сир повторно.
Використання розмороженого сиру
Розморожений сир використовується так само, як і свіжий. Його можна додавати до салатів, сирників, вареників, запіканок та інших страв.
Пам’ятайте:
Текстура розмороженого сиру може бути трохи більш зернистою, ніж текстура свіжого.
З розмороженого сиру може виділитися трохи більше сироватки.
Розморожений сир має трохи менший термін зберігання, ніж свіжий.
Заморожування кисломолочного сиру — це зручний спосіб зберегти продукт свіжим на тривалий час. Дотримуючись цих порад, ви зможете правильно заморозити сир і зберегти його корисні властивості.
Раніше ми писали, як заморозити сирники, щоб швидко приготувати у будь-який час. Адже такий спосіб зберігання значно пришвидшить приготування і збереже дорогоцінний ранковий час.