Зіткнулися з тим, що зелень втратила свіжість, а улюблені чипси стали м’якими? Не поспішайте викидати! Завдяки простим трюкам ви зможете вдихнути життя у у ці та інші продукти, що трохи зіпсувалися.
Оживіть зелень
Занурте стебла зелені на 2-3 см у холодну воду. Вже за годину вона посвіжішає і підніме листя. Додайте кілька крапель оцту до води перед замочуванням зелені. Кислота допоможе їй ожити. Для тривалого зберігання зелені помістіть її у банку з водою, зав’яжіть зверху пакетом та поставте у холодильник.
Освіжіть черствий хліб
Змочіть руки водою, збризніть хліб та помістіть у розігріту духовку на 5 хвилин. Скоринка знову стане хрусткою. З черствого хліба також можна зробити грінки, які чудово підійдуть до супу або салату.
Вас також може зацікавити:
Перетворіть харчові відходи на користь: 7 способів використати овочеві очистки
Незвичайне добриво: використання зубної пасти для кімнатних рослин
Поверніть хрусткість чипсам
Розкладіть чипси одним шаром у фритюрниці та розігрійте їх протягом 2-4 хвилин.
Врятуйте коричневий цукор
Покладіть цукор у миску та поставте у мікрохвильову піч на 20 секунд. Повторюйте, поки цукор не стане розсипчастим.
Усі продукти для приготування своїх смачних страв ви можете придбати вигідно. Для цього скористайтеся сервісом порівняння цін від GoToShop, де швидко та легко знайти найдешевші пропозиції.
Ці прості поради допоможуть вам зекономити гроші та зменшити кількість харчових відходів, адже дають друге життя продуктам, які могли б опинитися у смітнику.
Ці трюки підходять лише для продуктів, які трохи зіпсувалися, але не встигли остаточно зіпсуватися. Якщо на продуктах є видимі ознаки псування, наприклад, цвіль або неприємний запах, їх краще викинути.
Раніше ми писали про чотири сторони терки, їхнє призначення та давали поради щодо догляду за цим універсальним кухонним інструментом.