Даруємо другу свіжість зів’ялій зелені та черствим продуктам: прості хитрощі

Хитрощі, які допоможуть вам оживити зів’ялу зелень, освіжити черствий хліб, повернути хрусткість чипсам та врятувати коричневий цукор, що закам’янів

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Зіткнулися з тим, що зелень втратила свіжість, а улюблені чипси стали м’якими? Не поспішайте викидати! Завдяки простим трюкам ви зможете вдихнути життя у у ці та інші продукти, що трохи зіпсувалися.

Оживіть зелень

Занурте стебла зелені на 2-3 см у холодну воду. Вже за годину вона посвіжішає і підніме листя. Додайте кілька крапель оцту до води перед замочуванням зелені. Кислота допоможе їй ожити. Для тривалого зберігання зелені помістіть її у банку з водою, зав’яжіть зверху пакетом та поставте у холодильник.

Освіжіть черствий хліб

Змочіть руки водою, збризніть хліб та помістіть у розігріту духовку на 5 хвилин. Скоринка знову стане хрусткою. З черствого хліба також можна зробити грінки, які чудово підійдуть до супу або салату.

Вас також може зацікавити:

Перетворіть харчові відходи на користь: 7 способів використати овочеві очистки

Незвичайне добриво: використання зубної пасти для кімнатних рослин

Поверніть хрусткість чипсам

Розкладіть чипси одним шаром у фритюрниці та розігрійте їх протягом 2-4 хвилин.

Врятуйте коричневий цукор

Покладіть цукор у миску та поставте у мікрохвильову піч на 20 секунд. Повторюйте, поки цукор не стане розсипчастим.

Усі продукти для приготування своїх смачних страв ви можете придбати вигідно. Для цього скористайтеся сервісом порівняння цін від GoToShop, де швидко та легко знайти найдешевші пропозиції.

Ці прості поради допоможуть вам зекономити гроші та зменшити кількість харчових відходів, адже дають друге життя продуктам, які могли б опинитися у смітнику.

Ці трюки підходять лише для продуктів, які трохи зіпсувалися, але не встигли остаточно зіпсуватися. Якщо на продуктах є видимі ознаки псування, наприклад, цвіль або неприємний запах, їх краще викинути.

Раніше ми писали про чотири сторони терки, їхнє призначення та давали поради щодо догляду за цим універсальним кухонним інструментом.

Читати статті на тему

2024.11.08 13:32
Рекомендації

Як прокинутися без кави: найкращі альтернативи

Шукаєте природний спосіб зарядитися енергією? Розповімо, яким чином замінити каву на здоровіші альтернативи, щоб відчувати себе бадьорим та повним сил
2024.11.08 11:32
Рекомендації

Коли насправді потрібно солити картоплю під час варіння

Уявіть, що така проста дія, як додавання солі під час варіння картоплі, має стільки наукових нюансів! Від того, коли ви додасте дрібку солі у воду, залежить не лише смак, а й текстура вашої улюбленої страви
2024.11.08 10:30
Рекомендації

Макадамія: екзотичний горіх з незвичайними властивостями

Цей «золотий горіх» не лише відрізняється вишуканим смаком, але й містить велику кількість мононенасичених жирних кислот, вітамінів та антиоксидантів, що робить його незамінним продуктом для підтримки здоров’я
2024.11.07 17:20
Рекомендації

Корисні властивості меду: солодкий еліксир здоров’я

Відомий своїми антибактеріальними та протизапальними властивостями, мед є універсальним продуктом, що використовується як у народній медицині, так і в сучасній косметології, забезпечуючи організму цілий комплекс вітамінів, мінералів та антиоксидантів
2024.11.07 15:30
Рекомендації

Чому не можна часто їсти сирі яйця

Багато хто вважає сирі яйця джерелом чистого білка, але чи знаєте ви, що за цим криється прихована загроза? Розкриваємо правду про ризики вживання сирих яєць та чому вони можуть стати причиною серйозного захворювання