Молода капуста — це не лише джерело вітамінів і мікроелементів, але й справжня окраса літнього столу. Її можна вживати в сирому вигляді, додавати до салатів, квасити, тушкувати, готувати супи та інші страви.
Проте, щоб насолодитися смаком та користю молодої капусти протягом всього року, важливо знати, як правильно її зберігати. Ось кілька порад, які допоможуть вам зберегти свіжість різних видів молодої капусти.
Пекінська капуста
Оберніть кочан пекінської капусти харчовою плівкою або пергаментним папером. Зберігайте в холодильнику при температурі 0-2°C. При правильному зберіганні пекінська капуста може протриматися до 2 тижнів.
Білокачанна капуста
Розділіть качан білокачанної капусти на частини. Зберігайте в холодильнику при температурі 0-4°C. Щоб капуста не в’яла, можна помістити її в пакет з перфорацією. Білокачанна капуста може зберігатися в холодильнику до 3 тижнів.
Савойська капуста
Оберніть савойську капусту вологим рушником. Зберігайте в холодильнику при температурі 0-4°C. Савойська капуста може зберігатися в холодильнику до 2 тижнів.
Вас також зацікавить:
Молода капуста: корисні поради для вдалого вибору
Ранні овочі: кому їх краще не купувати
Цвітна капуста
Оберніть цвітну капусту харчовою плівкою або помістіть у пакет з перфорацією. Зберігайте в холодильнику при температурі 0-4°C. Цвітну капусту не слід мити перед зберіганням, адже це може призвести до її псування. Цвітна капуста може зберігатися в холодильнику до 1 тижня.
Брокколі
Зріжте суцвіття брокколі з товстим стеблом. Замочіть брокколі на кілька хвилин у холодній воді з сіллю, щоб видалити можливих комах. Просушіть брокколі паперовим рушником. Оберніть брокколі харчовою плівкою або помістіть у пакет з перфорацією. Зберігайте брокколі в холодильнику при температурі 0-4°C. Брокколі може зберігатися в холодильнику до 3 днів.
А щоб вибір свіжого овоча відбувався з вигодою для гаманця, перегляньте акції на капусту брокколі в супермаркетах свого міста.
Кольрабі
Обріжте листя кольрабі, залишивши невеликі черешки. Ретельно вимийте кольрабі. Оберніть кольрабі харчовою плівкою або помістіть у пакет з перфорацією. Зберігайте кольрабі в холодильнику при температурі 0-4°C. Кольрабі може зберігатися в холодильнику до 2 тижнів.
Брюссельська капуста
Зріжте брюссельську капусту з качана, залишивши невеликий черешок. Замочіть брюссельську капусту на кілька хвилин у холодній воді з сіллю, щоб видалити можливих комах. Просушіть брюссельську капусту паперовим рушником. Оберніть брюссельську капусту харчовою плівкою або помістіть у пакет з перфорацією. Зберігайте брюссельську капусту в холодильнику при температурі 0-4°C. Брюссельська капуста може зберігатися в холодильнику до 2 тижнів.
Зберегти свіжість молодої капусти протягом тривалого часу цілком можливо. Дотримуючись вищезгаданих порад, ви зможете насолодитися смаком та користю цього цінного продукту протягом всього року.
Раніше ми писали, що в Україні стрімко дешевшає молодий овоч. Молода капуста зараз коштує вже на 82% дешевше, ніж в травні минулого року.