З 11 березня в Україні розпочалась Масляна — час, коли ми ласуємо смачними млинцями. Кожна господиня має свій рецепт, який передається із покоління в покоління та не потребує підглядання в інструкцію. Але якщо ви хочете цьогоріч урізноманітнити свій стіл, команда гастрономічного порталу SHUBA підготувала рецепти смачних млинців, а редактори GoToShop розрахували їх вартість у супермаркетах України.
Сьогодні пропонуємо урізноманітнити традиційну страву і приготувати її в азійському стилі.
Китайські млинці із зеленою цибулею
Ці млинці стануть чудовою альтернативою солодким і підійдуть тим, хто полюбляє солоні сніданки. Вони тонкі, шаруваті та хрусткі, це вдається завдяки багаторазовому розкачуванню. Але разом з тим приготування страви не потребує великих затрат сили та коштів.
У середньому китайські млинці із зеленою цибулею обійдуться вам у 85,77 грн. Найдешевшими вони будуть у Сільпо, а найдорожчими — в Novus.
Вартість китайських млинців у різних торгових мережах Києва:
Сільпо — 70,01 грн
Ашан — 73,07 грн
АТБ — 76,20 грн
Фора — 96,87 грн
Novus — 112,71 грн
Інгредієнти:
Для млинців:
Борошно пшеничне 2.5 скл.
Сіль морська 1 ч. л.
Олія кунжутна 1 ч. л.
Вода 1 скл.
Зелена цибуля, пучок 2 шт.
Олія 0.5 скл.
Для соусу
Оцет рисовий 3 ст. л.
Соус соєвий 2 ст. л.
Олія чилі 1 ст. л.
Цукор 1/2 ч. л.
Перець червоний гострий 1/4 ч. л.
Приготування:
Перемішайте 2 ½ склянки борошна й чайну ложку солі у великій мисці. Додайте і перемішайте дерев’яною ложкою кунжутну олію та 1 склянку окропу до утворення грубого тіста.
Викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню і вимісіть, додаючи борошно, щоб уникнути прилипання, доки тісто не стане гладеньким, приблизно 5 хвилин. Обгорніть плівкою, дайте відпочити за кімнатної температури 1 годину.
Розділіть тісто на 8 частин. По одному розкачайте коржі на злегка присипаній борошном робочій поверхні якомога тонкіше (кожен млинець має бути приблизно 25 см у діаметрі). Нанесіть близько 2 чайних ложок олії на тісто і зверху додайте приблизно ¼ склянки порізаної зеленої цибулі; приправте сіллю. Згорніть тісто в щільний рулет, а потім сформуйте «равлика». Накрийте і повторіть із тістом, що залишилося. Дайте постояти за кімнатної температури 15 хвилин.
По одній розкачайте заготовки на злегка присипаній борошном поверхні в коло діаметром 12 см (інших «равликів» тримайте накритими). Повторіть із залишком тіста і складіть млинці гіркою, відокремлюючи пергаментом або фольгою, змащеною олією.
Нагрійте 1 ст. л. олії на середній сковороді. По одному за раз обсмажте млинці на середньому вогні, часто перевертаючи, щоб не підгоріла цибуля, до золотистого кольору і хрусткої скоринки з обох боків (приблизно 8-10 хвилин). Перекладіть млинці на решітку і дайте відпочити близько 5 хвилин, перш ніж нарізати їх на шматочки.
Зробіть соус. Збийте оцет, соєвий соус, олію чилі, цукор і пластівці червоного перцю в невеликій мисці, поки цукор не розчиниться. Подавайте разом з млинцями.
Усі інгредієнти до своїх смачних страв вигідно ви можете купувати завдяки сервісу порівняння цін від GoToShop.