Полуниця — не лише смачна ягода, але й джерело вітамінів та антиоксидантів. Проте, багато хто викидає зелені хвостики та листочки, не знаючи, що їх також можна з користю використовувати. Розповідаємо про 5 несподіваних способів застосування хвостиків полуниці.
Додайте аромату напоям
Засушіть хвостики та листочки полуниці. Додайте 1 чайну ложку сушеної суміші до чайника з чорним або зеленим чаєм під час заварювання. Це додасть напою приємного полуничного аромату та легких терпких ноток. Також можна заварювати хвостики окремо, отримуючи ароматний трав’яний чай.
Приготуйте натуральні спеції
Засушіть хвостики полуниці та подрібніть їх до порошку за допомогою блендера або кавомолки. Цей порошок можна використовувати як спецію, додаючи до м’ясних страв, соусів, маринадів, випічки. Він має злегка солодкий смак з кислинкою, який не перебиває смак інших інгредієнтів.
А придбати ці корисні та смачні ягоди за вигідною ціною ви зможете, якщо заздалегідь переглянете акції на полуницю в українським супермаркетах.
Зробіть полуничний оцет
Заповніть чисту банку хвостиками полуниці. Залийте їх яблучним або білим оцтом. Щільно закрийте банку кришкою та поставте в холодильник на кілька днів. Процідіть оцет, видаліть хвостики. Використовуйте полуничний оцет для заправки салатів, приготування соусів або маринадів.
Заваріть заспокійливий чай
Засушіть хвостики полуниці. Заваріть 1 чайну ложку сушених хвостиків склянкою окропу. Настоюйте 5-10 хвилин. Цей чай має розслаблюючий ефект, допомагає при безсонні та шлунково-кишкових розладах.
Вас також зацікавить:
Як мити полуницю: легкі та дієві способи
Як зберегти полуницю свіжою в холодильнику: секрети ароматного сезону
Збагатіть ґрунт компостом
Не викидайте хвостики полуниці — вони стануть чудовим доповненням до компостної купи. Разом з іншими органічними відходами (очистки овочів та фруктів, чайною заваркою, кавовою гущею) хвостики перетворяться на поживне добриво, яке збагатить ваш ґрунт та покращить врожай.
Перед використанням хвостиків полуниці для приготування їжі та напоїв, ретельно їх вимийте. А сушені хвостики зберігайте в герметичному контейнері в темному прохолодному місці.
Завдяки цим простим порадам ви зможете не лише уникнути марних витрат, але й отримати максимум користі від літніх дарів природи.
Раніше ми писали, як правильно заморозити ягоди та фрукти на зиму, щоб зберегти літню насолоду на холодну пору року.