Скільки можна зберігати черешню: поради, щоб не отруїтися

Дізнайтеся, як правильно зберігати черешню, щоб вона залишалася свіжою та смачною протягом тривалого часу, скільки можна зберігати ягоди, щоб не отруїтися, та чи шкідливі кісточки черешні

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Сезон черешні у розпалі, а це значить, що саме час ласувати цими солодкими та корисними ягодами. Але як правильно зберігати черешню, щоб вона не зіпсувалася і не стала причиною отруєння?

Скільки можна зберігати черешню

Термін зберігання черешні залежить від декількох факторів. Чим вища температура, тим швидше псується черешня. Найкраще зберігати черешню в холодильнику при температурі від 0°C до +4°C. Висока вологість також сприяє псуванню ягід. Тому рекомендується зберігати черешню в сухому місці. Зіпсовані або пошкоджені ягоди псуються швидше за інші. Тому перед зберіганням черешню потрібно перебрати та видалити всі зіпсовані плоди.

При правильному зберіганні свіжа черешня може зберігатися в холодильнику до 5-7 днів.

Вас також зацікавить:

Як зберегти черешню свіжою довше: секрети досвідчених господарок

Скільки коштує черешня: ціна на літню ягоду в містах України

Як правильно зберігати черешню:

  • Не мийте черешню перед зберіганням. Миття ягід перед зберіганням може призвести до їх швидшого псування.

  • Переберіть черешню та видаліть всі зіпсовані або пошкоджені ягоди.

  • Викладіть черешню в один шар на тарілку або в контейнер для зберігання. Не переповнюйте контейнер, щоб ягоди не пом’ялися.

  • Накрийте черешню паперовим рушником. Це допоможе ввібрати зайву вологу.

  • Поставте черешню в холодильник.

  • Не вживайте в їжу черешню, якщо вона має неприємний запах або цвіль.

  • Якщо ви відчули себе погано після вживання черешні, негайно зверніться до лікаря.

Чи отруйні кісточки черешні

Кісточки черешні містять невелику кількість синильної кислоти, яка є отруйною. Проте, щоб отруїтися, потрібно з'їсти дуже багато кісточок. Кількість синильної кислоти в кісточках черешні настільки мала, що вживання ягід в їжу не є небезпечним. А щоб придбати смачні та корисні ягоди з вигодою для гаманця, радимо слідкувати за актуальними акціями на черешню.

Додаткові поради

Заморожування — це чудовий спосіб зберегти черешню на зиму. Для цього просто промийте ягоди, видаліть кісточки і розкладіть їх одним шаром на деку. Заморозьте ягоди, а потім перекладіть їх у пакет для заморожування.

Варення та компот — також смачний і корисний спосіб зберегти черешню на зиму. А сушена черешня — чудовий сухофрукт, який можна використовувати для приготування компотів, киселів, випічки та інших страв.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете зберегти черешню свіжою та смачною протягом тривалого часу.

Раніше ми розповідали, як обрати черешню, щоб отримати більше користі та повну насолоду смаку від цієї неперевершеної літньої ягоди.

Читати статті на тему

2024.10.17 17:30
Як зберігати продукти

Кріп на зиму: найкращі способи зберегти вітаміни та аромат

Розповідаємо про чотири унікальні способи зберегти кріп на зиму, максимально зберігши його свіжість, аромат та корисні властивості: заморожування, сушіння, соління та заготівля в олії
2024.10.17 15:31
Як зберігати продукти

Зволожуючий крем в холодну пору року: поради для краси

Розкриваємо секрети зимового догляду за шкірою, допоможемо вибрати ідеальний крем та поділимося корисними порадами для збереження краси та молодості шкіри
2024.10.17 14:45
Як зберігати продукти

Як продовжити життя вершкового масла в холодильнику

Щоб ваше вершкове масло завжди було свіжим і смачним, розповідаємо, як правильно зберігати цей продукт, які фактори впливають на його термін придатності та як уникнути псування
2024.10.17 10:34
Як зберігати продукти

Секрети довгого зберігання квашеної капусти

Квашена капуста — смачна закуска та справжнє джерело вітамінів. Дізнайтеся, як правильно зберігати цей цінний продукт, щоб він якомога довше радував своїм смаком та користю
2024.10.16 14:29
Як зберігати продукти

Секрети збереження сала: як зберегти унікальний український продукт без холодильника

Розповідаємо про те, як зберегти сало без холодильника, використовуючи різні методи, такі як соління, в’ялення, копчення, зберігання в посуді або фользі