Як почистити часник за лічені секунди: 2 лайфхаки

Шукаєте швидкі та легкі способи, як почистити часник? Ось два простих лайфхаки, які допоможуть вам за лічені секунди позбутися надокучливого лушпиння: з теплою водою та за допомогою мікрохвильової печі!

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Часник — незамінний інгредієнт на кухні, який додає пікантності багатьом стравам. Адже це не лише ароматна спеція, але й корисний продукт для здоров’я. Проте, чистка часнику може бути клопіткою справою, адже лушпиння щільно прилягає до зубчиків, а руками його буває важко зняти. Сьогодні ми поділимося двома простими лайфхаками, які допоможуть вам швидко та легко почистити часник.

1. З теплою водою

Інгредієнти: часник, миска, тепла вода.

Інструкція:

  1. Покладіть зубчики часнику в миску.

  2. Залийте часнику теплою водою, щоб вона повністю його покривала.

  3. Залиште часник у воді на 1-2 хвилини.

  4. Злийте воду.

  5. За допомогою пальців лушпиння легко зніметься з зубчиків часнику.

Вас також зацікавить:

Як зберегти очищений часник: секрети свіжості та аромату

Часник: кому він може нашкодити

2. З мікрохвильовою піччю

Інгредієнти: часник, паперовий рушник.

Інструкція:

  1. Покладіть зубчики часнику на тарілку, застелену паперовим рушником.

  2. Розігрійте мікрохвильову піч на високій потужності протягом 10-15 секунд.

  3. Дістаньте часник з мікрохвильової печі.

  4. Будьте обережні, адже часник буде гарячим! За допомогою паперового рушника зніміть лушпиння з зубчиків часнику.

Ці лайфхаки також підходять для очищення великої кількості часнику. Якщо ви хочете подрібнити часник, після очищення його можна легко розім’яти виделкою. Очищений часник зберігається в холодильнику до 5 днів. А щоб придбати корисний продукт найдешевше, радимо переглянути акції на часник у вашому місті.

З допомогою цих простих лайфхаків ви зможете швидко та легко почистити часник, не витрачаючи багато часу та зусиль.

Раніше ми писали, як обрати ідеальну кількість часнику в свій раціон, щоб отримати користь, а не шкоду.

Читати статті на тему

2024.09.06 11:36
Рекомендації

Груші та здоров’я: кому цей фрукт може нашкодити

Груші — це солодкий і соковитий фрукт, багатий на вітаміни та мінерали. Однак, не всім вони корисні: дізнайтеся, які захворювання можуть бути протипоказаннями до вживання груш
2024.09.05 11:28
Рекомендації

Осіннє різноманіття: калорійність та харчова цінність фруктів

Осінь — пора смачних та корисних фруктів. Розповідаємо про калорійність, вміст вітамінів та мінералів різних осінніх дарів, а також, як різні фрукти впливають на наше здоров’я
2024.09.05 10:26
Рекомендації

Як снідати правильно та корисно: поради дієтологів

Дізнайтеся, який сніданок дієтологи вважають одним з найкращих варіантів для початку дня, та які продукти варто виключити з ранку для збереження здоров’я
2024.09.04 14:21
Рекомендації

Продукти, які обманюють шлунок: чому ми постійно хочемо їсти

Які продукти обманюють наш організм і провокують постійне бажання їсти — розкриваємо секрети харчування, які допоможуть вам контролювати апетит і досягти бажаної ваги
2024.09.04 10:19
Рекомендації

Яблучний оцет: чи варто додавати його в свій раціон

Яблучний оцет — продукт з багатим складом і різноманітними властивостями. Розповідаємо про позитивні та негативні аспекти його вживання, а також надаємо практичні рекомендації щодо його використання