Літо дарує нам безліч овочів і фруктів, смак і корисні властивості яких хочеться зберегти на зиму. Один із найбільш дієвих способів — консервація. Тому GoToShop зібрав для вас кілька простих загальних порад щодо правильного консервування фруктів.
Що потрібно врахувати, щоб правильно консервувати фрукти на зиму
Обирайте свіжі фрукти
Оптимальний час для їх збирання та використання для консервації — це коли вони вже дозріли, але ще не перезріли.
Щоб придбати їх вигідно, радимо ознайомитися з акціями на свіжі фрукти.
Перевіряйте стан
Перед консервуванням завжди перевіряйте стан фруктів: чи не має на них подряпин, гнилі та інших дефектів. Ті плоди, що мають ознаки псування, краще викинути.
Оберіть метод консервування
Зі свіжих фруктів ви можете зварити варення, джеми (конфітюри), компоти чи сиропи, консервувати їх у власному соку. Виберіть той метод, який відповідає типу фрукта та найбільше вам підходить.
Обирайте рецепти
Для консервування фруктів використовуйте перевірені рецепти. Дотримання правильних пропорцій та часу обробки є важливими для збереження якості продукту.
Вас також може зацікавити:
Вишневе варення: секрети заготівлі та рецепт густого варення
Черешня в сиропі: сонячний смак літа на зимовому столі
Експериментуйте
Але, за бажанням, ви можете експериментувати зі спеціями та ароматизаторами, аби збагатити смак.
Обов’язково продезініфікуйте посуд
Переконайтеся, що банки, в яких ви плануєте консервувати фрукти, та кришки, належним чином продезінфіковані. Ми також зібрали чотири способи стерилізації банок для вашої консервації.
Щільність закриття
Після консервації впевніться, що банки та кришки щільно закриті. Коли банки охолонуть, зберігайте їх у сухому та прохолодному місці. Радимо позначити банки, вказавши вид фруктів та дату консервування. Першочергово відкривайте ті, які ви закрили раніше.
Перевіряйте їх стан перед вживанням та споживайте першочергово ті, що найбільше старіють.
Не зберігайте консервацію занадто довго
Зазвичай консервовані фрукти зберігаються 6-12 місяців, залежно від типу фрукту та методу консервування.
Не обмежуйтеся одним методом
Зокрема, одні фрукти ви можете просто заморозити, деякі — консервувати у власному соку, а з інших — зробити варення. Так ви збережете різноманітність для зимових місяців.
Раніше ми розповідали, як правильно заморозити ягоди та фрукти на зиму Використовуйте і такий спосіб, щоб зберегти літні вітаміни у холодну пору року.