Як зберегти червону смородину на зиму: прості та смачні способи

Розповідаємо, як зберегти червону смородину на зиму за допомогою простих рецептів, а також даємо поради щодо вибору кращого способу збереження цієї вітамінної ягоди

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Влітку, коли рясніють сади, важко уявити собі чай без ароматної смородини. А взимку вона стає справжньою вітамінною бомбою, яка рятує від застуди й дарує літній настрій. Як же зберегти цю чудову ягоду на зиму? Ось кілька простих, але перевірених способів.

Червона смородина на зиму: варіанти зберігання ягоди

Заморожування

Щоб заморозити цілі ягоди, переберіть смородину, видаліть плодоніжки й промийте. Розкладіть на деко, застелене пергаментом, й заморозьте. Згодом ягоди можна пересипати в контейнери або пакети.

Щоб заморозити смородину у вигляді пюре, протріть ягоди через сито або подрібніть блендером. Додайте цукор за смаком (або не додавайте) й розфасуйте по контейнерах.

Вас також зацікавить:

Як зберегти абрикоси свіжими: прості поради та хитрощі

Шовковиця для стрункої фігури: калорійність та користь ягоди

Сушіння

Розкладіть ягоди на чистому рушнику в один шар й сушіть на сонці або в добре провітрюваному місці. Періодично перевертайте. Щоб висушити смородину в духовці, викладіть ягоди на деко, застелене пергаментом, й сушіть при 50-60°C з відкритими дверцятами.

Варення

Для варення й желе використовуйте трохи недозрілі ягоди. Для класичного рецепту переберіть ягоди, промийте й засипте цукром (1:1). Доведіть до кипіння, зніміть піну й варіть 5-10 хвилин. Розлийте по стерилізованих банках й закатайте. Щоб зберегти колір ягід при варінні варення, додайте трохи лимонної кислоти.

Для швидкого варіанту, переберіть ягоди, промийте й засипте цукром (1:1). Доведіть до кипіння, зніміть піну й варіть 5 хвилин. Розлийте по стерилізованих банках й закатайте.

А щоб придбати червону смородину за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.

Желе

Переберіть ягоди, промийте й залийте водою. Доведіть до кипіння й варіть 10 хвилин. Процідіть через марлю. Додайте цукор (на 1 л соку 500 г цукру) й варіть до загустіння. Розлийте по стерилізованих банках й закатайте. Зберігайте заготовки в прохолодному, темному місці.

Існує багато способів зберегти червону смородину на зиму. Кожен з них має свої переваги й недоліки. Вибирайте той, який вам більше подобається й підходить.

Раніше ми розповідали про вітамінний склад та корисні властивості червоної смородини для здоров’я та прості способи вживання.

Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду