Як зберегти червону смородину на зиму: прості та смачні способи

Розповідаємо, як зберегти червону смородину на зиму за допомогою простих рецептів, а також даємо поради щодо вибору кращого способу збереження цієї вітамінної ягоди

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Влітку, коли рясніють сади, важко уявити собі чай без ароматної смородини. А взимку вона стає справжньою вітамінною бомбою, яка рятує від застуди й дарує літній настрій. Як же зберегти цю чудову ягоду на зиму? Ось кілька простих, але перевірених способів.

Червона смородина на зиму: варіанти зберігання ягоди

Заморожування

Щоб заморозити цілі ягоди, переберіть смородину, видаліть плодоніжки й промийте. Розкладіть на деко, застелене пергаментом, й заморозьте. Згодом ягоди можна пересипати в контейнери або пакети.

Щоб заморозити смородину у вигляді пюре, протріть ягоди через сито або подрібніть блендером. Додайте цукор за смаком (або не додавайте) й розфасуйте по контейнерах.

Вас також зацікавить:

Як зберегти абрикоси свіжими: прості поради та хитрощі

Шовковиця для стрункої фігури: калорійність та користь ягоди

Сушіння

Розкладіть ягоди на чистому рушнику в один шар й сушіть на сонці або в добре провітрюваному місці. Періодично перевертайте. Щоб висушити смородину в духовці, викладіть ягоди на деко, застелене пергаментом, й сушіть при 50-60°C з відкритими дверцятами.

Варення

Для варення й желе використовуйте трохи недозрілі ягоди. Для класичного рецепту переберіть ягоди, промийте й засипте цукром (1:1). Доведіть до кипіння, зніміть піну й варіть 5-10 хвилин. Розлийте по стерилізованих банках й закатайте. Щоб зберегти колір ягід при варінні варення, додайте трохи лимонної кислоти.

Для швидкого варіанту, переберіть ягоди, промийте й засипте цукром (1:1). Доведіть до кипіння, зніміть піну й варіть 5 хвилин. Розлийте по стерилізованих банках й закатайте.

А щоб придбати червону смородину за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.

Желе

Переберіть ягоди, промийте й залийте водою. Доведіть до кипіння й варіть 10 хвилин. Процідіть через марлю. Додайте цукор (на 1 л соку 500 г цукру) й варіть до загустіння. Розлийте по стерилізованих банках й закатайте. Зберігайте заготовки в прохолодному, темному місці.

Існує багато способів зберегти червону смородину на зиму. Кожен з них має свої переваги й недоліки. Вибирайте той, який вам більше подобається й підходить.

Раніше ми розповідали про вітамінний склад та корисні властивості червоної смородини для здоров’я та прості способи вживання.

Читати статті на тему

2024.11.25 12:28
Як зберігати продукти

Петрушка на зиму: прості способи заготівлі

Мрієте про свіжу зелень у кожній страві навіть взимку? Розповімо про найефективніші способи заготівлі петрушки, які здивують вас своєю простотою та результатом
2024.11.25 10:29
Як зберігати продукти

Медовий десерт з хурми: вітамінний заряд на зиму

Хурма — сонячний подарунок осені. Дізнайтеся, як перетворити цей фрукт на смачне і корисне варення, яке стане чудовим доповненням до вашого зимового столу
2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи