Як швидко і правильно зварити гречку: 5 простих кроків

Розповідаємо, як правильно варити гречку, щоб отримати потрібну текстуру та смак готової страви

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Гречка, безсумнівно, дуже популярний продукт на українській кухні. Вона надзвичайно корисна, а ще її швидко і просто готувати. Але певні правила, як її правильно варити, все ж є — і GoToShop з радістю ділиться ними з вами.

Як варити гречку

Придбати пакунок гречки ви можете у будь-якому супермаркеті. Для більшої вигоди, радимо ознайомитися з актуальними акціями на гречану крупу

Спочатку промийте крупу під холодною водою. Мити гречку перед приготуванням — дуже важливо. Адже це допоможе очистити зерна від пилу, забруднень та домішок.

Далі перекладіть промиту гречку в каструлю і залийте водою. Зазвичай використовують співвідношення 1:2 — 2 склянки води та 1 склянку гречку. Це співвідношення можна змінювати залежно від смаку

За смаком, додайте трохи солі — половини чайної ложки може бути достатньо.

Вас також може зацікавити:

Імпортна чи вітчизняна: яку гречку обрати

Названо продукти, з якими не можна їсти гречку

Потім поставте каструлю на середній вогонь та доведіть гречку до кипіння.

Коли вона закипить, зменште вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою та готуйте ще 15-20 хвилин або поки вода не випарується.

Після цього вимкніть вогонь та залиште гречку під кришкою ще на 5-10 хвилин відпочити.

От і все — ваша гречка готова до подачі. Смачного!

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати варену гречку. Навчіться правильно зберігати варену гречку, щоб насолоджуватися її смаком без ризику отруєння.

Читати статті на тему

2024.11.28 17:27
Рекомендації

Технологія су-від: революція у світі кулінарії

Уявіть собі страву, яка готується сама, зберігаючи при цьому максимум смаку і поживних речовин. Це не фантастика, а реальність завдяки технології су-від! Дізнайтеся, як цей метод дозволить вам готувати страви ресторанного рівня, не виходячи з дому
2024.11.28 16:30
Рекомендації

Морепродукти: чому їх обов’язково треба включити до раціону

Користь та поживна цінність таких морепродуктів, як сардини, скумбрія, оселедець, тунець, мідії та морські гребінці
2024.11.28 15:29
Рекомендації

Як правильно їсти гранат, щоб він приніс максимальну користь

Хто б міг подумати, що криється за яскраво-червоними зернятками граната? Цей соковитий фрукт — справжній скарб для здоров’я. Дізнайтеся, як правильно їсти гранат, щоб розкрити весь його потенціал і зміцнити своє здоров’я
2024.11.28 14:33
Рекомендації

Як досягти ідеальної скоринки та соковитого м’яса: секрети смаження качиного філе

Качине філе — справжній делікатес, але його приготування має свої нюанси. Як перетворити звичайну сковорідку на інструмент створення кулінарного шедевру? Дізнайтеся, як здивувати себе та гостей неперевершеним смаком качки
2024.11.28 13:48
Рекомендації

Сирий шпинат: чи безпечно відмовлятися від термічної обробки

Шпинат — не просто зелень для салатів, адже містить безліч корисних властивостей. Але чи варто їсти його сирим? Команда GoToShop розповість, які переваги і ризики несе вживання сирого шпинату