Як швидко і правильно зварити гречку: 5 простих кроків

Розповідаємо, як правильно варити гречку, щоб отримати потрібну текстуру та смак готової страви

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Гречка, безсумнівно, дуже популярний продукт на українській кухні. Вона надзвичайно корисна, а ще її швидко і просто готувати. Але певні правила, як її правильно варити, все ж є — і GoToShop з радістю ділиться ними з вами.

Як варити гречку

Придбати пакунок гречки ви можете у будь-якому супермаркеті. Для більшої вигоди, радимо ознайомитися з актуальними акціями на гречану крупу

Спочатку промийте крупу під холодною водою. Мити гречку перед приготуванням — дуже важливо. Адже це допоможе очистити зерна від пилу, забруднень та домішок.

Далі перекладіть промиту гречку в каструлю і залийте водою. Зазвичай використовують співвідношення 1:2 — 2 склянки води та 1 склянку гречку. Це співвідношення можна змінювати залежно від смаку

За смаком, додайте трохи солі — половини чайної ложки може бути достатньо.

Вас також може зацікавити:

Імпортна чи вітчизняна: яку гречку обрати

Названо продукти, з якими не можна їсти гречку

Потім поставте каструлю на середній вогонь та доведіть гречку до кипіння.

Коли вона закипить, зменште вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою та готуйте ще 15-20 хвилин або поки вода не випарується.

Після цього вимкніть вогонь та залиште гречку під кришкою ще на 5-10 хвилин відпочити.

От і все — ваша гречка готова до подачі. Смачного!

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати варену гречку. Навчіться правильно зберігати варену гречку, щоб насолоджуватися її смаком без ризику отруєння.

Читати статті на тему

2024.09.20 17:32
Рекомендації

Як і з чим пити джин: подорож світом смаків

Розповідаємо, як правильно вибрати джин, з чим його поєднувати та як приготувати найсмачніші коктейлі на основі цього напою
2024.09.20 16:27
Рекомендації

Користь редиски та протипоказання: все, що потрібно знати

Розповідаємо про всі корисні властивості редиски та кому цей коренеплід може нашкодити. Дізнайтеся, які вітаміни та мінерали містить редиска, як вона впливає на організм і в яких випадках від неї варто відмовитися
2024.09.20 14:28
Рекомендації

Як сонячна диня підтримує здоров’я кишківника

Соковита та солодка диня — справжній скарб для нашого організму. Розповідаємо, як цей фрукт впливає на травлення, допомагає підтримувати здоров’я кишківника та покращує загальне самопочуття
2024.09.20 10:28
Рекомендації

Корисні запіканки: смак без шкоди для фігури

Шукаєте легкі та корисні рецепти для щоденного меню? Дізнайтеся, як приготувати різноманітні дієтичні запіканки, які поєднують у собі насичений смак і низьку калорійність
2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх