Зимові ласощі: компот з абрикосів з кісточками

Розповідаємо простий рецепт компоту з абрикосів з кісточками, який допоможе вам зберегти смак літа та вітаміни на всю зиму

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо у розпалі, тому вже час задуматися про затишні зимові вечори, зігріті ароматом сонця та смаком літа. Одним з найпростіших та найсмачніших способів зробити це — закатати компот з абрикосів. А щоб він мав не лише чудовий смак, але й зберіг максимум вітамінів, пропонуємо приготувати його з кісточками.

Чому з кісточками

Багато хто вважає, що компот з абрикосів краще готувати без кісточок, адже так він буде безпечнішим. Насправді, абрикосові кісточки містять мигдалеву кислоту, яка надає компоту приємного горіхового аромату та легкого гіркуватого смаку. Ця ж кислота робить компот більш стійким до псування, тому його можна зберігати навіть при кімнатній температурі.

Вас також зацікавить:

Курага власноруч: як сушити та зберігати абрикоси

Ідеальна абрикосова наливка: як приготувати ароматний напій вдома

Звичайно, важливо пам’ятати, що вживати компот з кісточками слід з обережністю, адже при розкусуванні вони можуть виділяти шкідливу синильну кислоту. Тому рекомендується не давати його маленьким дітям та людям з чутливим шлунком.

Простий рецепт компоту з абрикосів з кісточками

Інгредієнти:

  • абрикоси — скільки поміститься у банку

  • цукор — за смаком (на 3-літрову банку — 200-300 г)

  • вода

Як готувати компот з абрикосів на зиму

  1. Абрикоси ретельно вимити, обсушити та щільно укласти в чисті стерилізовані банки. Для того, щоб абрикоси не лопнули під час заливання окропом, можна попередньо проколоти їх голкою в декількох місцях. А щоб придбати смачні сонячні фрукти для зимових заготовок за найвигіднішою ціною, радимо переглянути актуальні акції на абрикоси в магазинах вашого міста.

  2. Залити окропом доверху, накрити кришками і залишити на 10-15 хвилин.

  3. Злити воду з банок у каструлю, додати цукор і довести до кипіння. Для більш насиченого смаку можна додати до компоту лимонну кислоту (на кінчик чайної ложки на 3-літрову банку) або ванільний екстракт (кілька крапель).

  4. Киплячим сиропом залити абрикоси в банках і негайно закатати кришками. Перевернути банки догори дном, укутати теплою ковдрою і залишити до повного охолодження. Зберігати компот з абрикосів з кісточками можна в прохолодному темному місці до 2 років.

Насолоджуйтесь ароматним компотом з абрикосів взимку, згадуючи літні дні та рясні врожаї. Цей простий рецепт допоможе вам зберегти частинку літа у власній коморі, а абрикосовий компот з кісточками стане не лише смачним напоєм, але й джерелом вітамінів та корисних мікроелементів.

Раніше ми розповідали, як правильно заморозити абрикоси, щоб зберегти їх літній смак на холодну пору року.

Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду