Паста — ідеальний та вишуканий гарнір для вашої вечері. У супермаркетах можна знайти різноманітні види макаронів на будь-які смаки та вимоги. Одними із популярних та найбільш ніжних залишаються спагеті. Проте під час їх приготування можна постати перед певними труднощами: вони можуть злипатися, втрачати свою структуру, та й занурення їх у каструлю — справа не найлегша. Тож сьогодні редактори GoToShop зібрали поради щодо того, як варити спагеті, щоб отримати справді ніжну та соковиту пасту.
Як варити спагеті: основні нюанси
Для початку потрібно обрати спагеті, які ви найбільше полюбляєте за формою та ціною. А щоб не переплачувати, радимо ознайомитися з актуальними акціями на макарони.
Вода
Далі зверніть увагу на воду, яку використовуватимете для варіння спагеті. По-перше, на її кількість: на 100 г макаронних виробів потрібно не менше 1 літра води. Адже макарони інтенсивно вбирають її під час варіння.
Якщо зазвичай для приготування страв ви використовуєте проточну воду, то переконайтеся, що вона не має сторонніх присмаків, бо спагеті можуть набути їх. У такому разі краще використовувати фільтровану воду.
Вас також може зацікавити:
Секретний інгредієнт: як зробити макарони вишуканими
Ціни на макарони в супермаркетах
Занурення
Якщо не знаєте, як варити спагеті, є спеціальна техніка приготування. Їх необхідно опускати в киплячу воду лише після того, як вона прокипіла близько 30 секунд.
Для рівномірної закрутки довгих макаронів у кільце можна використовувати столову ложку або інше кухонне приладдя.
Спеції та солі
Щоб ваша страва була смачною, потрібно знати, скільки солі додавати в макарони, а також коли це краще робити. Воду слід підсолювати до того, як у неї опустити спагеті, інакше вони можуть не встигнути поступово просолитися за час варіння.
Також для посилення смаку рекомендують додати спеції вже після повного приготування та вилучення макаронних виробів із каструлі. Якщо ви любите плавлений сир, його можна додати в гарячі макарони і накрити кришкою на кілька хвилин після зливу води.
Раніше ми розповідали, як зберегти макарони після варіння, щоб вони залишалися свіжими та смачними, а також як їх потім розігріти і повернути апетитний вигляд.