Будуть ніжні й соковиті: як варити спагеті

Під час приготування спагеті можуть виникнути труднощі: вони здатні злипатися та зіпсувати смак та вигляд пасти. Розповімо, як варити спагеті правильно, щоб отримати страву як у ресторані

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Паста — ідеальний та вишуканий гарнір для вашої вечері. У супермаркетах можна знайти різноманітні види макаронів на будь-які смаки та вимоги. Одними із популярних та найбільш ніжних залишаються спагеті. Проте під час їх приготування можна постати перед певними труднощами: вони можуть злипатися, втрачати свою структуру, та й занурення їх у каструлю — справа не найлегша. Тож сьогодні редактори GoToShop зібрали поради щодо того, як варити спагеті, щоб отримати справді ніжну та соковиту пасту.

Як варити спагеті: основні нюанси

Для початку потрібно обрати спагеті, які ви найбільше полюбляєте за формою та ціною. А щоб не переплачувати, радимо ознайомитися з актуальними акціями на макарони.

Вода

Далі зверніть увагу на воду, яку використовуватимете для варіння спагеті. По-перше, на її кількість: на 100 г макаронних виробів потрібно не менше 1 літра води. Адже макарони інтенсивно вбирають її під час варіння.

Якщо зазвичай для приготування страв ви використовуєте проточну воду, то переконайтеся, що вона не має сторонніх присмаків, бо спагеті можуть набути їх. У такому разі краще використовувати фільтровану воду.

Вас також може зацікавити:

Секретний інгредієнт: як зробити макарони вишуканими

Ціни на макарони в супермаркетах

Занурення

Якщо не знаєте, як варити спагеті, є спеціальна техніка приготування. Їх необхідно опускати в киплячу воду лише після того, як вона прокипіла близько 30 секунд.

Для рівномірної закрутки довгих макаронів у кільце можна використовувати столову ложку або інше кухонне приладдя.

Спеції та солі

Щоб ваша страва була смачною, потрібно знати, скільки солі додавати в макарони, а також коли це краще робити. Воду слід підсолювати до того, як у неї опустити спагеті, інакше вони можуть не встигнути поступово просолитися за час варіння.

Також для посилення смаку рекомендують додати спеції вже після повного приготування та вилучення макаронних виробів із каструлі. Якщо ви любите плавлений сир, його можна додати в гарячі макарони і накрити кришкою на кілька хвилин після зливу води.

Раніше ми розповідали, як зберегти макарони після варіння, щоб вони залишалися свіжими та смачними, а також як їх потім розігріти і повернути апетитний вигляд.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися