Сезон спаржі, хоч і багатий на смак та емоції, швидко минає. Щоб зберегти цю весняну красуню надовше, пропонуємо вам кілька способів заморожування спаржі в домашніх умовах.
Заморожування свіжої спаржі
Ретельно промийте овочі, видаліть жорсткі кінчики та просушіть паперовими рушниками. Розфасуйте спаржу по пакетах для заморозки, за бажанням наріжте на шматочки, щоб економити місце. Заморозьте спаржу в морозильній камері.
Заморожування бланшованої спаржі
Щоб зберегти спаржу надовго, її можна бланшувати перед заморожуванням. Для цього закип’ятіть воду, підготуйте миску з крижаною водою. Очистіть спаржу, видаліть жорсткі кінчики, опустіть в окріп на 1-2 хвилини, а потім одразу перекладіть в крижану воду. Просушіть спаржу паперовими рушниками, розфасуйте по пакетах для заморозки і заморозьте.
Підказки: бланшувати спаржу можна в друшляку, а замість крижаної води використовувати холодну воду з льодом. Перед заморожуванням спаржу можна нарізати на шматочки.
Заморожування пюре зі спаржі
Щоб зберегти смак та аромат спаржі надовго, її можна заморозити у вигляді пюре. Для цього ретельно промийте спаржу, видаліть жорсткі кінчики, наріжте на шматочки та подрібніть у блендері до пюреподібного стану. Розфасуйте пюре по контейнерах або пакетах для заморозки і заморозьте.
Підказки: подрібнювати спаржу можна в кухонному комбайні, а до пюре додавати вершки, спеції або трави. Пюре зі спаржі стане чудовою основою для крем-супів, соусів, запіканок та інших страв.
Розморожування спаржі
Спаржу не рекомендується розморожувати перед приготуванням, адже це може призвести до втрати корисних властивостей. Її можна готувати одразу після вилучення з морозильної камери.
Ідеї для приготування
Спаржа чудово підходить для крем-супів, запіканок, омлетів, салатів. Її можна готувати на пару, варити, обсмажувати або запікати в духовці. Спаржа добре поєднується з різними соусами, овочами, м’ясом та рибою.
Корисні поради:
Для заморозки обирайте свіжу та якісну спаржу.
Перед заморожуванням ретельно просушіть спаржу, щоб уникнути утворення льоду.
Не заморожуйте спаржу повторно.
Заморожена спаржа зберігає свої смакові якості протягом 9-12 місяців.
Заморожування спаржі — це чудовий спосіб зберегти її свіжість та смак на довгий час. А щоб заощадити на покупках, радимо слідкувати за акціями на спаржу в супермаркетах свого міста.