Під час літнього сезону кукурудза стає дуже популярною у нашому меню. Утім корисні властивості цього виду злакових можуть переконати вас споживати її незалежно від пори року. GoToShop розібрався, у чому користь кукурудзи та як її готують.
Користь кукурудзи
Зауважимо, що цей овоч може принести і користь вашому гаманцю. Для цього перегляньте актуальні акції на кукурудзу у вашому місті.
Кукурудза є відмінним джерелом енергії, а також багата на вітаміни (A, B1, B2, B4, B5, B6, B9, Е, H, PP) та мінерали (фосфор, магній, калій, залізо, цинк, йод та селен).
Чи не найціннішим вітаміном вважається B4, який допомагає нормалізувати рівень холестерину та сприяє захисту мембрани клітин.
Крім цього, речовини, які містить цей вид злаків, сприяють виведенню важких і токсичних речовин. Кукурудза також уповільнює процес старіння завдяки вмісту антиоксидантів.
Вас також може зацікавити:
Як зберегти вітаміни: кращі способи приготування їжі
Червона смородина: маленька ягода з великими можливостями
Споживання кукурудзи також може бути корисним для жінок — зерна зменшують болючі відчуття під час менструації, а вагітним кукурудза допоможе зняти набряки та набратися енергії.
Кукурудзу цінують і як елемент дієти для профілактики онкозахворювань.
Також цей вид злаку знижує біль у суглобах при артриті.
А фітин, яким багата кукурудза, допомагає покращити самопочуття при виснаженні і перевтомі та виводить токсини після прийому важкої їжі чи алкоголю. Нові дослідження встановили, як вплив алкоголю на організм змінюється з віком. Тож кукурудза тут може стати вам помічником.
Кукурудза корисна і для чоловіків, адже може допомогти боротися з імпотенцією.
Цей вид злаків часто додають до своєї дієти спортсмени, оскільки корисні речовини у її складі допомагають формувати м’язові волокна.
Користь від кукурудзяної олії
Олія з кукурудзи насамперед корисна у боротьбі з атеросклерозом. А для виведення надлишків холестерину з організму, достатньо вживати по 3 столові ложки олії на день.
Така олія також сприяє захисту від дерматологічних захворювань та покращує стан нігтів, волосся і шкіри.
Як готують кукурудзу
Кукурудзу можна смажити та запікати, консервувати, готувати на грилі та барбекю, але все ж найчастіше її споживають у вареному вигляді. При термічній обробці низка корисних речовин втрачаються, але у повному складі зберігаються білки, оболонка зерен та вітаміни групи B, що сприяє омолодженню організму.
Раніше ми розповідали, як зберегти свіжість вареної кукурудзи. Адже саме варена кукурудза залишається одним із найпопулярніших способів приготування, а зʼїсти все за раз виходить не завжди.