Абрикоси — це не лише смачні та соковиті фрукти, але й чудовий матеріал для приготування ароматного й корисного варення. Існує безліч рецептів абрикосового варення, але я поділюся з вами унікальним, який дозволить зберегти максимум смаку та користі цих чудових плодів.
Інгредієнти:
1 кг абрикосів
500 г цукру
1 лимон
1 пакетик ванільного цукру (за бажанням)
Вас також зацікавить:
Курага власноруч: як сушити та зберігати абрикоси
Помилки, які зіпсують ваше варення: як готувати правильно
Як варити абрикосове верення:
Підготуйте абрикоси. Ретельно вимийте їх, видаліть кісточки та розріжте на половинки. А щоб придбати смачні сонячні фрукти для зимових заготовок за вигідною ціною, радимо переглянути актуальні акції на абрикоси в магазинах вашого міста.
У великій мисці змішайте абрикоси з цукром. Перемішайте й залиште на 1-2 години, щоб абрикоси пустили сік. Вичавіть сік з одного лимона й додайте його до абрикосів з цукром. Перемішайте.
Каструлю з абрикосами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть протягом 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну. За 5 хвилин до кінця варіння додайте до варення ванільний цукор (за бажанням).
Простерилізуйте банки й кришки. Готове варення обережно розлийте по гарячим банкам, заповнюючи їх доверху. Щільно закатайте банки кришками, переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.
Зі свіжих абрикосів також можна приготувати абрикосову наливку. Для більш густого варення можна варити його трохи довше. Якщо ви хочете, щоб варення мало більш насичений колір, додайте до нього 1-2 чайні ложки куркуми. Абрикосове варення можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, млинців та інших десертів. Зберігати його можна в прохолодному темному місці протягом 1 року.
Цей рецепт абрикосового варення дозволить вам насолодитися смаком літа взимку. Варення виходить ароматним, соковитим і неймовірно корисним. Раніше ми розповідали, як правильно заморозити абрикоси, щоб зберегти їх літній смак на холодну пору року.