Абрикосове варення: рецепт зимової заготівлі

Розповідаємо унікальний рецепт абрикосового варення, яке збереже максимум смаку та користі цих чудових плодів та дозволить вам насолодитися ним узимку

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Абрикоси — це не лише смачні та соковиті фрукти, але й чудовий матеріал для приготування ароматного й корисного варення. Існує безліч рецептів абрикосового варення, але я поділюся з вами унікальним, який дозволить зберегти максимум смаку та користі цих чудових плодів.

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів

  • 500 г цукру

  • 1 лимон

  • 1 пакетик ванільного цукру (за бажанням)

Вас також зацікавить:

Курага власноруч: як сушити та зберігати абрикоси

Помилки, які зіпсують ваше варення: як готувати правильно

Як варити абрикосове верення:

  1. Підготуйте абрикоси. Ретельно вимийте їх, видаліть кісточки та розріжте на половинки. А щоб придбати смачні сонячні фрукти для зимових заготовок за вигідною ціною, радимо переглянути актуальні акції на абрикоси в магазинах вашого міста.

  2. У великій мисці змішайте абрикоси з цукром. Перемішайте й залиште на 1-2 години, щоб абрикоси пустили сік. Вичавіть сік з одного лимона й додайте його до абрикосів з цукром. Перемішайте.

  3. Каструлю з абрикосами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть протягом 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну. За 5 хвилин до кінця варіння додайте до варення ванільний цукор (за бажанням).

  4. Простерилізуйте банки й кришки. Готове варення обережно розлийте по гарячим банкам, заповнюючи їх доверху. Щільно закатайте банки кришками, переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Зі свіжих абрикосів також можна приготувати абрикосову наливку. Для більш густого варення можна варити його трохи довше. Якщо ви хочете, щоб варення мало більш насичений колір, додайте до нього 1-2 чайні ложки куркуми. Абрикосове варення можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, млинців та інших десертів. Зберігати його можна в прохолодному темному місці протягом 1 року.

Цей рецепт абрикосового варення дозволить вам насолодитися смаком літа взимку. Варення виходить ароматним, соковитим і неймовірно корисним. Раніше ми розповідали, як правильно заморозити абрикоси, щоб зберегти їх літній смак на холодну пору року.

Читати статті на тему

2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
2024.11.20 14:42
Як зберігати продукти

Як правильно підготувати моркву до зберігання

Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
2024.11.20 11:34
Як зберігати продукти

Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку