Пікантні кабачки з кетчупом чилі: гостра закуска на зиму без стерилізації

Розповідаємо про простий рецепт пікантних кабачків з кетчупом чилі на зиму без стерилізації, які стануть чудовою закускою та збагатять ваш раціон вітамінами та мікроелементами

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Непомітні на перший погляд, кабачки — це справжня скарбниця вітамінів, мінералів та інших необхідних для організму речовин. Користь кабачків також криється в їх низькій калорійності. Саме тому сьогодні пропонуємо вам рецепт пікантних кабачків з кетчупом чилі на зиму без стерилізації. Ця закуска готується швидко та просто, а завдяки кетчупу чилі має приємний гострий смак, який сподобається любителям гострих страв.

Вас також зацікавить:

Заморожуємо кабачки: три прості рецепти на будь-який смак

Кабачки не для всіх: кому цей овоч може нашкодити

Кабачки з кетчупом чилі: рецепт на 1 літрову банку

Інгредієнти:

  • кабачки — 700 г

  • кетчуп чилі — 200 мл

  • вода — 300 мл

  • цукор — 70 г

  • сіль — 2 ст. л.

  • оцет 9% — 70 мл

  • часник — 2 зубчики

  • перець чорний горошком — 5 шт.

  • лавровий лист — 1 шт.

  • кріп — за смаком

Як готувати кабачки з кетчупом чилі без стерилізації

Кабачки помити, нарізати кружечками або кубиками товщиною 1-1,5 см. Щоб купити їх за вигідною ціною, ознайомтеся з майбутніми та поточними акціями на кабачки. Часник подрібнити. У чисту літрову банку покласти лавровий лист, перець горошком, кріп та щільно укласти кабачки в банку.

З'єднати воду, кетчуп чилі, цукор, сіль і довести до кипіння. Залити киплячим маринадом кабачки в банці. Додати оцет, накрити кришкою і залишити на 12 годин при кімнатній температурі. Через 12 годин прокип’ятити маринад, залити їм кабачки в банці і закатати кришкою. Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження. Щоб ваші кабачки з кетчупом чилі добре зберігалися протягом року, для заготовок потрібно правильно вибрати кабачки. Тоді ваші страви будуть свіжими, смачними та корисними.

Цей рецепт кабачків з кетчупом чилі без стерилізації — чудовий спосіб зберегти літнє тепло і смак на всю зиму. Також ви можете перетворити звичайні овочі на екзотичні ананаси — оригінальна та корисна закуска з кабачків на зиму, яка вразить вас та ваших близьких. Подавайте цю пікантну закуску до м’яса, риби, або просто насолоджуйтесь нею як самостійною стравою.

Раніше ми розповідали, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору.

Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду