Пікантні кабачки з кетчупом чилі: гостра закуска на зиму без стерилізації

Розповідаємо про простий рецепт пікантних кабачків з кетчупом чилі на зиму без стерилізації, які стануть чудовою закускою та збагатять ваш раціон вітамінами та мікроелементами

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Непомітні на перший погляд, кабачки — це справжня скарбниця вітамінів, мінералів та інших необхідних для організму речовин. Користь кабачків також криється в їх низькій калорійності. Саме тому сьогодні пропонуємо вам рецепт пікантних кабачків з кетчупом чилі на зиму без стерилізації. Ця закуска готується швидко та просто, а завдяки кетчупу чилі має приємний гострий смак, який сподобається любителям гострих страв.

Вас також зацікавить:

Заморожуємо кабачки: три прості рецепти на будь-який смак

Кабачки не для всіх: кому цей овоч може нашкодити

Кабачки з кетчупом чилі: рецепт на 1 літрову банку

Інгредієнти:

  • кабачки — 700 г

  • кетчуп чилі — 200 мл

  • вода — 300 мл

  • цукор — 70 г

  • сіль — 2 ст. л.

  • оцет 9% — 70 мл

  • часник — 2 зубчики

  • перець чорний горошком — 5 шт.

  • лавровий лист — 1 шт.

  • кріп — за смаком

Як готувати кабачки з кетчупом чилі без стерилізації

Кабачки помити, нарізати кружечками або кубиками товщиною 1-1,5 см. Щоб купити їх за вигідною ціною, ознайомтеся з майбутніми та поточними акціями на кабачки. Часник подрібнити. У чисту літрову банку покласти лавровий лист, перець горошком, кріп та щільно укласти кабачки в банку.

З'єднати воду, кетчуп чилі, цукор, сіль і довести до кипіння. Залити киплячим маринадом кабачки в банці. Додати оцет, накрити кришкою і залишити на 12 годин при кімнатній температурі. Через 12 годин прокип’ятити маринад, залити їм кабачки в банці і закатати кришкою. Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження. Щоб ваші кабачки з кетчупом чилі добре зберігалися протягом року, для заготовок потрібно правильно вибрати кабачки. Тоді ваші страви будуть свіжими, смачними та корисними.

Цей рецепт кабачків з кетчупом чилі без стерилізації — чудовий спосіб зберегти літнє тепло і смак на всю зиму. Також ви можете перетворити звичайні овочі на екзотичні ананаси — оригінальна та корисна закуска з кабачків на зиму, яка вразить вас та ваших близьких. Подавайте цю пікантну закуску до м’яса, риби, або просто насолоджуйтесь нею як самостійною стравою.

Раніше ми розповідали, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору.

Читати статті на тему

2024.11.25 12:28
Як зберігати продукти

Петрушка на зиму: прості способи заготівлі

Мрієте про свіжу зелень у кожній страві навіть взимку? Розповімо про найефективніші способи заготівлі петрушки, які здивують вас своєю простотою та результатом
2024.11.25 10:29
Як зберігати продукти

Медовий десерт з хурми: вітамінний заряд на зиму

Хурма — сонячний подарунок осені. Дізнайтеся, як перетворити цей фрукт на смачне і корисне варення, яке стане чудовим доповненням до вашого зимового столу
2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи