Як використати залишки ягід: готуємо швидкий малиновий джем

Розповідаємо, як зберегти літній смак малини на всю зиму, приготувавши неймовірно смачний джем з залишків ягід, використовуючи простий та швидкий рецепт

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо ще у розпалі, але сезон малини вже добігає кінця. Напевно, у кожного з нас знайдуться залишки цих чудових ягід, які шкода викидати. З них можна приготувати неймовірно смачний малиновий джем, який стане чудовим доповненням до сніданків, випічки та інших страв.

Малиновий джем: рецепт

Інгредієнти:

  • залишки малини або іншої ягоди (будь-яка кількість)

  • цукор (300 г на кожні 500 г малини)

  • лимонний сік (1 ст. л. на 500 г малини)

  • вода (2 ст. л. на 500 г малини)

Вас також зацікавить:

Збережіть вітаміни: три способи заготовити малину без варки

Малина при діабеті: солодкий союзник чи підступний ворог

Як приготувати варення із залишків ягід

  1. Переберіть малину, видаліть зіпсовані ягоди та листочки. Купуйте малину у перевірених місцях та за вигідною ціною. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди. Промийте малину під проточною водою і дайте їй трохи обсохнути. Для більш ніжної консистенції джему, малину можна подрібнити блендером перед варінням.

  2. Помістіть малину в каструлю з товстим дном. Додайте воду і лимонний сік. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 10-15 хвилин, поки ягоди не розм’якшаться. Додайте цукор і перемішайте, поки він повністю не розчиниться.

  3. Збільшіть вогонь і доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи, щоб джем не підгорів. Якщо ви хочете джем без кісточок, протріть малину через сито після варіння.

  4. Перевірте готовність джему. Капніть трохи джему на холодну тарілку. Якщо крапля застигає і не розпливається, джем готовий. Додайте до джему спеції за смаком, такі як ваніль, кориця або імбир.

  5. Зніміть джем з вогню і дайте йому трохи охолонути. Розлийте джем по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште остигати в прохолодному місці.

Цей рецепт малинового джему простий, швидкий і не потребує багато інгредієнтів. Ви можете використовувати будь-яку кількість малини, яка у вас є, і регулювати кількість цукру за своїм смаком. Раніше ми розповідали, чи обовʼязково мити малину перед споживанням або зберіганням, щоб не зменшити користь від ягоди.

Читати статті на тему

2024.11.26 10:31
Як зберігати продукти

Смачний і свіжий: як зберегти часник у банках

Дізнайтеся, як зберегти всі корисні властивості часнику протягом тривалого часу, використовуючи лише скляну банку і кілька простих інгредієнтів
2024.11.25 12:28
Як зберігати продукти

Петрушка на зиму: прості способи заготівлі

Мрієте про свіжу зелень у кожній страві навіть взимку? Розповімо про найефективніші способи заготівлі петрушки, які здивують вас своєю простотою та результатом
2024.11.25 10:29
Як зберігати продукти

Медовий десерт з хурми: вітамінний заряд на зиму

Хурма — сонячний подарунок осені. Дізнайтеся, як перетворити цей фрукт на смачне і корисне варення, яке стане чудовим доповненням до вашого зимового столу
2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому