Літо ще у розпалі, але сезон малини вже добігає кінця. Напевно, у кожного з нас знайдуться залишки цих чудових ягід, які шкода викидати. З них можна приготувати неймовірно смачний малиновий джем, який стане чудовим доповненням до сніданків, випічки та інших страв.
Малиновий джем: рецепт
Інгредієнти:
залишки малини або іншої ягоди (будь-яка кількість)
цукор (300 г на кожні 500 г малини)
лимонний сік (1 ст. л. на 500 г малини)
вода (2 ст. л. на 500 г малини)
Вас також зацікавить:
Збережіть вітаміни: три способи заготовити малину без варки
Малина при діабеті: солодкий союзник чи підступний ворог
Як приготувати варення із залишків ягід
Переберіть малину, видаліть зіпсовані ягоди та листочки. Купуйте малину у перевірених місцях та за вигідною ціною. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди. Промийте малину під проточною водою і дайте їй трохи обсохнути. Для більш ніжної консистенції джему, малину можна подрібнити блендером перед варінням.
Помістіть малину в каструлю з товстим дном. Додайте воду і лимонний сік. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 10-15 хвилин, поки ягоди не розм’якшаться. Додайте цукор і перемішайте, поки він повністю не розчиниться.
Збільшіть вогонь і доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи, щоб джем не підгорів. Якщо ви хочете джем без кісточок, протріть малину через сито після варіння.
Перевірте готовність джему. Капніть трохи джему на холодну тарілку. Якщо крапля застигає і не розпливається, джем готовий. Додайте до джему спеції за смаком, такі як ваніль, кориця або імбир.
Зніміть джем з вогню і дайте йому трохи охолонути. Розлийте джем по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште остигати в прохолодному місці.
Цей рецепт малинового джему простий, швидкий і не потребує багато інгредієнтів. Ви можете використовувати будь-яку кількість малини, яка у вас є, і регулювати кількість цукру за своїм смаком. Раніше ми розповідали, чи обовʼязково мити малину перед споживанням або зберіганням, щоб не зменшити користь від ягоди.