Як використати залишки ягід: готуємо швидкий малиновий джем

Розповідаємо, як зберегти літній смак малини на всю зиму, приготувавши неймовірно смачний джем з залишків ягід, використовуючи простий та швидкий рецепт

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо ще у розпалі, але сезон малини вже добігає кінця. Напевно, у кожного з нас знайдуться залишки цих чудових ягід, які шкода викидати. З них можна приготувати неймовірно смачний малиновий джем, який стане чудовим доповненням до сніданків, випічки та інших страв.

Малиновий джем: рецепт

Інгредієнти:

  • залишки малини або іншої ягоди (будь-яка кількість)

  • цукор (300 г на кожні 500 г малини)

  • лимонний сік (1 ст. л. на 500 г малини)

  • вода (2 ст. л. на 500 г малини)

Вас також зацікавить:

Збережіть вітаміни: три способи заготовити малину без варки

Малина при діабеті: солодкий союзник чи підступний ворог

Як приготувати варення із залишків ягід

  1. Переберіть малину, видаліть зіпсовані ягоди та листочки. Купуйте малину у перевірених місцях та за вигідною ціною. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди. Промийте малину під проточною водою і дайте їй трохи обсохнути. Для більш ніжної консистенції джему, малину можна подрібнити блендером перед варінням.

  2. Помістіть малину в каструлю з товстим дном. Додайте воду і лимонний сік. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 10-15 хвилин, поки ягоди не розм’якшаться. Додайте цукор і перемішайте, поки він повністю не розчиниться.

  3. Збільшіть вогонь і доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи, щоб джем не підгорів. Якщо ви хочете джем без кісточок, протріть малину через сито після варіння.

  4. Перевірте готовність джему. Капніть трохи джему на холодну тарілку. Якщо крапля застигає і не розпливається, джем готовий. Додайте до джему спеції за смаком, такі як ваніль, кориця або імбир.

  5. Зніміть джем з вогню і дайте йому трохи охолонути. Розлийте джем по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште остигати в прохолодному місці.

Цей рецепт малинового джему простий, швидкий і не потребує багато інгредієнтів. Ви можете використовувати будь-яку кількість малини, яка у вас є, і регулювати кількість цукру за своїм смаком. Раніше ми розповідали, чи обовʼязково мити малину перед споживанням або зберіганням, щоб не зменшити користь від ягоди.

Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду