З настанням літа багато господинь розпочинають сезон заготовок на зиму. Це стосується і квашення капусти — процес, що на перший погляд, здається простим: капуста, морква, сіль… Та не все так однозначно, адже саме від вибору останнього інгредієнта залежить смак та якість готового продукту.
Чому сіль важлива
Сіль не лише підкреслює смак капусти, але й відіграє ключову роль у процесі ферментації. Вона «витягує» сік з овочів, створюючи сприятливе середовище для розвитку молочнокислих бактерій, які й роблять капусту хрусткою та ароматною. Щоб зберегти властивості солі, потрібно правильно її зберігати. Адже неналежне зберігання може призвести до неприємної ситуації — сіль відсиріє.
Вас також зацікавить:
Молода капуста: корисні поради для вдалого вибору
Від супу до десерту: вибираємо правильну сіль для кожної страви
Яку сіль обрати для соління та квашення
Не всі види солі підходять для квашення капусти. Віддавайте перевагу кам’яній солі великого помелу. Така сіль розчиняється повільно, що забезпечує поступове та рівномірне бродіння. Пам’ятайте, що не можна використовувати сіль з добавками. Йодована, морська з екзотичними спеціями, рожева гімалайська — ці різновиди не підходять для квашення. Вони можуть негативно вплинути на процес ферментації та зіпсувати смак капусти. Під час приготування дотримуйтесь пропорцій: на 1 кг капусти рекомендується використовувати 25-30 г солі (приблизно 1 столова ложка). А порівняти ціни на сіль та знайти найкращі пропозиції в українських супермаркетах свого міста ви можете за допомогою сервісу GoToShop.
Чим корисна квашена капуста
Квашена капуста — це не лише смачний, але й дуже корисний продукт. Вона багата на:
вітамін C: зміцнює імунітет та покращує засвоєння заліза.
калій: нормалізує тиск та сприятливо впливає на нервову систему.
молочну кислоту: покращує роботу кишківника.
мікро- та макроелементи: натрій, магній, сірка, фосфор, йод, цинк, мідь, фтор, марганець.
Смачна та корисна квашена капуста стане окрасою вашого столу та джерелом цінних вітамінів та мікроелементів! Раніше ми писали про кращі сорти капусти, правила вибору та зберігання, щоб ви завжди могли отримати свіжий, смачний та корисний овоч.