Квасимо капусту правильно: секрети вибору солі

Розповідаємо про секрети вибору солі для квашення капусти, щоб отримати хрусткий, ароматний та багатий на вітаміни продукт

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

З настанням літа багато господинь розпочинають сезон заготовок на зиму. Це стосується і квашення капусти — процес, що на перший погляд, здається простим: капуста, морква, сіль… Та не все так однозначно, адже саме від вибору останнього інгредієнта залежить смак та якість готового продукту.

Чому сіль важлива

Сіль не лише підкреслює смак капусти, але й відіграє ключову роль у процесі ферментації. Вона «витягує» сік з овочів, створюючи сприятливе середовище для розвитку молочнокислих бактерій, які й роблять капусту хрусткою та ароматною. Щоб зберегти властивості солі, потрібно правильно її зберігати. Адже неналежне зберігання може призвести до неприємної ситуації — сіль відсиріє.

Вас також зацікавить:

Молода капуста: корисні поради для вдалого вибору

Від супу до десерту: вибираємо правильну сіль для кожної страви

Яку сіль обрати для соління та квашення

Не всі види солі підходять для квашення капусти. Віддавайте перевагу кам’яній солі великого помелу. Така сіль розчиняється повільно, що забезпечує поступове та рівномірне бродіння. Пам’ятайте, що не можна використовувати сіль з добавками. Йодована, морська з екзотичними спеціями, рожева гімалайська — ці різновиди не підходять для квашення. Вони можуть негативно вплинути на процес ферментації та зіпсувати смак капусти. Під час приготування дотримуйтесь пропорцій: на 1 кг капусти рекомендується використовувати 25-30 г солі (приблизно 1 столова ложка). А порівняти ціни на сіль та знайти найкращі пропозиції в українських супермаркетах свого міста ви можете за допомогою сервісу GoToShop.

Чим корисна квашена капуста

Квашена капуста — це не лише смачний, але й дуже корисний продукт. Вона багата на:

  • вітамін C: зміцнює імунітет та покращує засвоєння заліза.

  • калій: нормалізує тиск та сприятливо впливає на нервову систему.

  • молочну кислоту: покращує роботу кишківника.

  • мікро- та макроелементи: натрій, магній, сірка, фосфор, йод, цинк, мідь, фтор, марганець.

Смачна та корисна квашена капуста стане окрасою вашого столу та джерелом цінних вітамінів та мікроелементів! Раніше ми писали про кращі сорти капусти, правила вибору та зберігання, щоб ви завжди могли отримати свіжий, смачний та корисний овоч.

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся