Квасимо капусту правильно: секрети вибору солі

Розповідаємо про секрети вибору солі для квашення капусти, щоб отримати хрусткий, ароматний та багатий на вітаміни продукт

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

З настанням літа багато господинь розпочинають сезон заготовок на зиму. Це стосується і квашення капусти — процес, що на перший погляд, здається простим: капуста, морква, сіль… Та не все так однозначно, адже саме від вибору останнього інгредієнта залежить смак та якість готового продукту.

Чому сіль важлива

Сіль не лише підкреслює смак капусти, але й відіграє ключову роль у процесі ферментації. Вона «витягує» сік з овочів, створюючи сприятливе середовище для розвитку молочнокислих бактерій, які й роблять капусту хрусткою та ароматною. Щоб зберегти властивості солі, потрібно правильно її зберігати. Адже неналежне зберігання може призвести до неприємної ситуації — сіль відсиріє.

Вас також зацікавить:

Молода капуста: корисні поради для вдалого вибору

Від супу до десерту: вибираємо правильну сіль для кожної страви

Яку сіль обрати для соління та квашення

Не всі види солі підходять для квашення капусти. Віддавайте перевагу кам’яній солі великого помелу. Така сіль розчиняється повільно, що забезпечує поступове та рівномірне бродіння. Пам’ятайте, що не можна використовувати сіль з добавками. Йодована, морська з екзотичними спеціями, рожева гімалайська — ці різновиди не підходять для квашення. Вони можуть негативно вплинути на процес ферментації та зіпсувати смак капусти. Під час приготування дотримуйтесь пропорцій: на 1 кг капусти рекомендується використовувати 25-30 г солі (приблизно 1 столова ложка). А порівняти ціни на сіль та знайти найкращі пропозиції в українських супермаркетах свого міста ви можете за допомогою сервісу GoToShop.

Чим корисна квашена капуста

Квашена капуста — це не лише смачний, але й дуже корисний продукт. Вона багата на:

  • вітамін C: зміцнює імунітет та покращує засвоєння заліза.

  • калій: нормалізує тиск та сприятливо впливає на нервову систему.

  • молочну кислоту: покращує роботу кишківника.

  • мікро- та макроелементи: натрій, магній, сірка, фосфор, йод, цинк, мідь, фтор, марганець.

Смачна та корисна квашена капуста стане окрасою вашого столу та джерелом цінних вітамінів та мікроелементів! Раніше ми писали про кращі сорти капусти, правила вибору та зберігання, щоб ви завжди могли отримати свіжий, смачний та корисний овоч.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися