Хрусткі, соковиті, з гострим перчиком та ароматом спецій — кабачки по-корейськи стануть справжньою окрасою зимового столу. Ця закуска не лише смачна, але й проста у приготуванні. А ще, вона чудово зберігається протягом всієї зими, радуючи вас пікантним смаком в будь-яку пору року.
Секрет ідеальної страви по-корейськи полягає у правильному виборі кабачків. Найкраще підходять молоді кабачки з ніжною шкіркою та щільною м’якоттю. Перерослих екземплярів з товстою шкіркою краще уникати. Традиційно кабачки для цієї закуски нарізають тонкою соломкою. Можна використовувати спеціальну тертку для корейської моркви або нарізати вручну гострим ножем.
Вас також зацікавить:
Хрусткі кабачки на зиму: рецепт з гірчицею та імбиром
Заморожуємо кабачки: три прості рецепти на будь-який смак
Кабачки по-корейськи на зиму: рецепт
Інгредієнти:
2 кг кабачків
500 г моркви
200 г цибулі
100 мл 9% оцту
100 мл олії
50 г цукру
25 г солі
15 г корейської приправи
5 зубчиків часнику
1 ч. л. меленого коріандру (за бажанням)
Як готувати кабачки по-корейськи
Кабачки, моркву та цибулю помити, очистити і нарізати тонкою соломкою. Щоб обрати улюблений овоч за найкращою ціною, радимо переглянути поточні акції на кабачки в мережах супермаркетів вашого міста. Змішати всі овочі в мисці, додати сіль, цукор, корейську приправу, мелений коріандр (за бажанням) та подрібнений часник. Влити оцет та олію.
Добре перемішати овочі з маринадом і залишити маринуватися на 3-4 години при кімнатній температурі.
Щоб ваші літні закрутки зберігались правильно, потрібно знати, як стерилізувати банки. Пам’ятайте, що для цього існує 4 прості інструкції. Далі потрібно розкласти мариновані кабачки по чистим, стерилізованим банкам. Залити овочі маринадом, що залишився. Накрити банки кришками і поставити стерилізувати на водяній бані: півлітрові — 15 хвилин, літрові — 20 хвилин.
Закатати банки простерилізованими кришками, перевернути догори дном і залишити остигати в теплому місці. Зберігати кабачки по-корейськи можна в прохолодному, темному місці протягом всієї зими.
Кабачки по-корейськи можна використовувати як самостійну закуску, додавати до салатів, гарнірів або використовувати як начинку для пирогів та пиріжків. Раніше ми розповідали, як зберегти кабачки на зиму: від вибору, підготовки до умов зберігання та способів, щоб ви могли насолоджуватися смаком та користю цього овоча протягом усього року.