Хрусткі, ароматні та пікантні мариновані огірки з французькою гірчицею — це не просто смачна закуска, а й чудовий спосіб зберегти літнє тепло на зиму. Цей рецепт відрізняється від класичних солодких маринованих огірків пікантним смаком, який надає французька гірчиця.
Мариновані огірки з французькою гірчицею: рецепт
Інгредієнти:
1 кг огірків
1 літр води
100 г 9% оцту
100 г цукру
50 г солі
1 столова ложка французької гірчиці
10 горошин чорного перцю
5 лаврових листків
кріп (за бажанням)
Вас також зацікавить:
Пікантна класика: готуємо огірки по-польськи
Як квасити огірки: основні нюанси
Як готувати мариновані огірки з французькою гірчицею
Для того, щоб отримати смачний результат зимових заготовок, важливо правильно обрати огірки. Для маринування підходять огірки дрібні, щільні, «засолочних» сортів. Важливо використовувати якісні огірки без ознак псування, адже від цього залежить термін зберігання заготовок. Огірки ретельно вимити та замочити у холодній воді на 2-3 години.
У каструлі закип’ятити воду, додати оцет, цукор, сіль, чорний перець та лавровий лист. Додати французьку гірчицю та добре перемішати. Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду 1-2 зубчики часнику, нарізані скибочками. Також можна додати до маринаду інші спеції та трави за смаком, наприклад, кріп, естрагон, гвоздику, корінь хрону. Щоб огірки були більш хрусткими, можна додати до маринаду 1 столову ложку горілки або спирту.
Огірки нарізати кружечками або скибочками (за бажанням) та щільно укласти огірки у стерилізовані банки.
Залити огірки гарячим маринадом доверху. Накрити банки кришками та поставити стерилізувати на водяній бані протягом 15-20 хвилин.
Закатати банки кришками та перевернути догори дном. Укутати банки теплою ковдрою та залишити остигати до кімнатної температури. Зберігати мариновані огірки у прохолодному темному місці.
Цей рецепт маринованих огірків з французькою гірчицею стане чудовим доповненням до вашого зимового столу. Раніше ми розповідали унікальний рецепт огірків на зиму з борошном, що зберігає їхню хрусткість та свіжість, а також надає пікантного смаку.