Звичні всім мариновані помідори можна зробити ще смачнішими та цікавішими, якщо їх попередньо обсмажити. Ця проста хитрість додає їм пікантного аромату та трохи карамельного присмаку, роблячи заготовку справжньою родзинкою серед консервації та зберігаючи користь помідорів на зиму.
Мариновані смажені помідори: рецепт
Інгредієнти:
помідори (скільки вміститься в банки)
часник — 2-3 зубчики на 1 літрову банку
цукор — 3 ст. л. на 1 літрову банку
сіль — 1 ч. л. з гіркою на 1 літрову банку
оцет 9% — 3 ст. л. на 1 літрову банку
олія для смаження
Вас також зацікавить:
В’ялені помідори на сонці: секрети приготування та зберігання на зиму
5 причин додати помідори до раціону
Як готувати смажені помідори на зиму
Виберіть щільні й не дуже великі плоди одного розміру. Ретельно вимийте помідори та обсушіть. Розігрійте олію на сковороді та обсмажуйте помідори на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до появи золотистої скоринки. Якщо ви хочете, щоб помідори зберегли цілісність, обсмажуйте їх не до рум’яної скоринки, а лише злегка, щоб вони трохи змінили колір.
У чисті стерилізовані банки щільно укладайте обсмажені помідори, перекладаючи їх шматочками часнику. В окремій каструлі закип’ятіть воду з додаванням солі, цукру та оцту. Залийте гарячим маринадом помідори в банках, щоб рідина повністю їх покрила.
Накрийте банки кришками і простерилізуйте на водяній бані: літрові банки — 15 хвилин, дволітрові — 20 хвилин. Закатайте простерилізовані банки кришками і переверніть їх догори дном, щоб охолонути. Зберігайте в прохолодному темному місці. Радимо також ознайомитися з актуальними акціями на помідори, щоб купити їх за найкращою пропозицією.
Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду інші спеції та трави за вашим смаком: лавровий лист, перець чорний горошком, духмяний перець, гвоздику, коріандр, базилік, орегано. Мариновані смажені помідори чудово смакують як самостійна страва, так і в складі салатів, піци, соусів та інших страв. Проста технологія приготування гарантує тривале зберігання помідорів, а завдяки незвичайному смаку, вони припадуть до душі всім ласунам!
Експериментуйте, додаючи різні спеції та трави, шукайте свою ідеальну комбінацію смаків, і насолоджуйтесь пікантними маринованими помідорами власного приготування протягом усієї зими! Раніше ми розповідали, як швидко очистити помідор від шкірки, адже для деяких страв з томатами важливо, щоб вони були почищені.