Мариновані помідори — це не лише улюблена закуска багатьох, але й джерело необхідних організму нутрієнтів взимку. Користь помідорів у цьому рецепті маринування полягає в збереженні вітамінів та мікроелементів, таких як вітамін C, калій, лікопін, які посилюють імунітет, покращують роботу серця та судин, а також знижують ризик розвитку деяких видів раку.
Існує безліч рецептів маринування помідорів, але сьогодні ми поділимося з вами унікальним рецептом, який допоможе вам приготувати хрусткі, ароматні та неймовірно смачні заготовки, які можна вживати окремо, додавати до салатів, піци або використовувати як соус до м’ясних страв. Проста технологія приготування гарантує тривале зберігання помідорів, а завдяки своєму смаку, вони стануть справжньою окрасою зимового столу!
Мариновані помідори на зиму: рецепт
Інгредієнти:
помідори (кількість залежить від розміру банок)
цибуля (1 шт. на 3-літрову банку)
морква (1 шт. на 3-літрову банку)
часник (2-3 зубчики на 3-літрову банку)
перець горошком (5-7 шт. на 3-літрову банку)
лавровий лист (2 шт. на 3-літрову банку)
кріп (за бажанням)
петрушка (за бажанням)
Вас також зацікавить:
5 причин додати помідори до раціону
Як швидко очистити помідор від шкірки: чотири простих способи
Маринад для помідорів на трилітрову банку:
вода (1 л)
оцет 9% (100 мл)
цукор (100 г)
сіль (2 ст. л.)
Як приготувати мариновані помідори на зиму
Помийте помідори, цибулю, моркву, часник, зелень. Цибулю наріжте кільцями, моркву — кружечками, часник — пластинками.
Стерилізуйте банки та кришки. Це можна зробити на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі.
Укладіть спеції та зелень на дно банок, потім щільно закладіть помідори. Додайте цибулю, моркву та часник. Для більш хрустких помідорів можна додати до маринаду 1 ч. л. лимонної кислоти.
Приготуйте маринад. В каструлі закип’ятіть воду, додайте цукор, сіль, оцет. Перемішайте до повного розчинення інгредієнтів. Залийте помідори маринадом. А щоб придбати овочі з вигодою для гаманця, радимо переглянути акції на помідори в мережах супермаркетів свого міста.
Накрийте банки кришками і простерилізуйте. Для 3-літрових банок час стерилізації становить 15-20 хвилин. Закатайте банки кришками. Переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватися.
Ви можете додати до маринаду інші спеції за своїм смаком, наприклад, гвоздику, коріандр, чорний перець горошком. Не бійтеся експериментувати, щоб створити власний унікальний рецепт! Раніше ми розповідали секрети приготування та зберігання на зиму в’ялених помідорів на сонці, та ділилися порадами щодо вибору томатів та їх правильної підготовки.