Літні супи стають справжнім рятівником у спекотну погоду, коли хочеться зʼїсти першу страву, але від гарячого відмовляєтесь. Рецептів таких супів є ціле різноманіття, кожен має своїх поціновувачів, особливості приготування та неймовірність смаку. Редактори GoToShop зібрали топ-3 рецептів літніх супів, які допоможуть охолодитися в спеку.
Окрошка на кефірі
Це класична страва і перше, що приходить на думку, коли йдеться про літній суп. Отже, щоб приготувати окрошку вам знадобиться:
картопля — 700 г
яйця курячі — 4 шт (купуйте їх за вигідною ціною, для цього радимо ознайомитися з акціями на яйця)
огірки — 3 шт
ковбаса варена — 500 г
кефір 2,5% — 1 л
сметана 15% — 250 мл
редиска — 200 г
зелень — 100 г
сіль — до смаку
лимон — ½ шт
вода питна
Приготування:
Заздалегідь відваріть до готовності в окремих каструлях картоплю та яйця, дайте їм охолонути. Дізнайтеся, як варити яйце правильно, щоб цей інгредієнт не зіпсував вашу страву. Потім очистіть яйця від шкаралупи, а картоплю — від шкірки.
Промийте та наріжте дрібно зелень. Наріжте кубиком картоплю, яйця, огірки, варену ковбасу та редиску, перекладіть в каструлю. Все перемішайте та додайте зелень.
До нарізаних продуктів додайте ще кефір, сметану, сік половинки лимона, сіль та перемішайте. Поступово наливайте до каструлі воду, контролюйте самостійно густину супу.
Якщо окрошка здається занадто густою, додайте ще трохи холодної води, щоб досягти бажаної консистенції.
Поставте окрошку в холодильник на 1-2 години та подавайте охолодженою.
Суп з цвітною капустою
Для приготування цього літнього супу вам знадобиться:
вода — 600 мл
горіхи — 70 г
свіжий червоний перець — ½ шт.
перець халапеньйо — ½ шт.
кріп — ½ пучка
родзинки — 95 г
сіль — за смаком
авокадо — 1 шт.
цвітна капуста — за смаком
Приготування:
Для початку подрібніть у блендері горіхи та воду. Додайте червоний перець, халапеньйо, авокадо, родзинки, кріп і сіль.
Цвітну капусту потрібно попередньо відварити, охолодити, а далі також подрібнити у блендері та додати до вашого супу.
Наріжте кубиками авокадо і додайте його до супу. Прикрасьте страву зеленю.
Вас також може зацікавити:
Зберігаємо суп правильно: секрети свіжості та смаку
З кришкою чи без: як правильно варити суп
Холодний борщ
Українська класична перша страва смакує не лише гарячою. Для приготування літнього борщу вам знадобляться:
буряки — 2 шт. (середнього розміру)
огірок — 1 шт. (середнього розміру)
яйця курячі — 3 шт.
редиска — 2-3 шт.
курячий бульйон — 500 г
гірчиця лагідна — 2 ч. л.
куряче стегно — 1 шт.
сік 1/3 лимону
сметана 25% — 150-180 г
свіжий кріп, цибуля та петрушка — до смаку
сіль — до смаку
Приготування:
Заздалегідь відваріть до готовності в окремих каструлях буряк та яйця, дайте їм охолонути. Потім очистіть яйця від шкаралупи, а буряк — від шкірки.
Крім того, варто також заздалегідь відварити до готовності у підсоленій воді куряче стегно. Для рецепта потрібен як бульйон, так і м’ясо.
Буряк наріже шматочками, а варені яйця розділіть на білки на жовтки.
У чашу блендера додайте варені жовтки, сіль, сметану, гірчицю, буряк, лимонний сік та бульйон. Все перебийте до однорідності. Скуштуйте готову масу на сіль, а потім відправляйте в холодильник.
Редиску, огірок та зелень ретельно промийте.
Відварену курятину, редиску, огірок та білки наріжте соломкою, перемішайте. Зелень наріжте досить дрібно.
Подавайте порційно. У тарілку спочатку викладіть нарізані овочі, зелень та білок, потім залийте все охолодженою буряковою масою.
Раніше ми розповідали, що потрібно їсти і пити в спеку, щоб допомогти організму краще її пережити.