Капуста по-корейськи — вже давно справжній символ смаку та гостроти. Її хрусткі смужки, просочені пряним маринадом, ідеально доповнять будь-яку страву. А якщо приготувати її на зиму, то яскраві фарби літа залишаться з вами на довгі місяці.
Чому варто заготовити капусту по-корейськи на зиму
Цей багатий на вітаміни і мінерали салат стане відмінним доповненням до будь-якого меню, адже зберігає у собі користь капусти. Завдяки своїй універсальності, він підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу. А завдяки швидкому приготуванню і зручній формі зберігання, капуста по-корейськи завжди буде доречна.
Класичний рецепт з новими нотками
Хоча базовий рецепт капусти по-корейськи відомий багатьом, завжди можна додати до нього нові нотки та створити свій унікальний смак. А на відміну від моркви по-корейськи, така капуста має більш хрумку текстуру завдяки своїм волокнам, що робить її ідеальним доповненням до м’ясних страв.
Інгредієнти:
капуста білокачанна — 1,5 кг
морква — 500 г
цибуля — 300 г
часник — 5-6 зубчиків
перець чилі — за смаком
коріандр мелений — 1 ч. л.
червоний мелений перець — ½ ч. л.
чорний мелений перець — ¼ ч. л.
кмин — ¼ ч. л.
сіль — 2 ст. л.
цукор — 1 ст. л.
оцет 9% — 100 мл
рослинна олія — 100 мл
Вас також зацікавить:
Кабачки по-корейськи на зиму: смачні запаси на весь рік
Пікантна класика: баклажани по-корейськи на зиму
Як готувати капусту по-корейськи
Капусту шаткуємо соломкою, моркву натираємо на корейській тертці, цибулю ріжемо півкільцями. Щоб страва була не лише корисною та смачною, а й вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на капусту. А для більш насиченого смаку можна обсмажити цибулю до золотистого кольору перед додаванням до салату.
Змішуємо всі спеції, сіль, цукор, оцет та рослинну олію. Поєднуємо овочі з маринадом і ретельно перемішуємо. Залишаємо капусту маринуватися на 2-3 години.
Розкладаємо капусту по стерилізованих банках, закриваємо кришками і стерилізуємо 20 хвилин.
Перетворити звичну капусту по-корейськи на справжній шедевр дуже просто. Додайте до салату яскравий болгарський перець, солодке яблуко або кислий гранат, щоб створити цікаві смакові контрасти. Замість білокачанної капусти можна використати пекінську або кольрабі. А для більш насиченого аромату додайте до маринаду різноманітні спеції: коріандр, кумін, куркуму або гострий перець. Для хрусткості посипте готовий салат подрібненими горіхами — волоськими або кеш’ю.
Щоб капуста по-корейськи довго зберігалася і радувала вас своїм смаком протягом зими, зверніть увагу на вибір капусти. Для заготівлі краще підійдуть щільні качани середнього розміру. Готові банки з капустою зберігайте у прохолодному темному місці.
Раніше ми розповідали, як квасити капусту, щоб була хрусткою. Адже в цьому процесі значення має не тільки правильний вибір інгредієнтів, а й створення ідеальних умов для бродіння.