Заморожування яблук — відмінний спосіб зберегти їх свіжість, смак і користь на зиму. Як правильно заморожувати яблука та потім їх використовувати, розкажуть редактори GotoShop.
Як правильно заморозити яблука на зиму
1. Обирайте тверді сорти яблук із щільною м’якоттю, такі як Антонівка чи Семеренко. Вони краще зберігають форму після заморозки. Щоб не помилитися з вибором, зверніть увагу на зовнішній вигляд яблук: шкірка фруктів має бути гладкою, без вм’ятин та плям.
2. Миття і очищення. Помийте яблука під теплою водою, щоб видалити пил і бруд. Якщо ви плануєте заморожувати цілі яблука, вийміть серцевину.
Якщо ж ви хочете заморозити яблука, нарізані скибочками, спочатку очистіть від шкірки та серцевини, а потім наріжте зручними для вас шматочками.
Вас також зацікавить:
Скільки калорій в яблуці? Все про калорійність улюбленого фрукта
Як приготувати яблучну пастилу вдома: секрети ідеальних ласощів
3. Запобігання окисленню. Щоб запобігти зміні кольору яблук, занурте їх у розчин лимонного соку (1-2 столові ложки лимонного соку на 1 літр води) або протріть їх лимоном. Щоб поповнити запас улюблених фруктів за приємною ціною, радимо переглянути акції на яблука в супермаркетах свого міста.
4. Розкладіть яблука на деку і заморожуйте. Спочатку застеліть деко пергаментом для випікання, а потім розкладіть шматочки яблук. Поставте у морозилку, увімкнувши камеру на максимальний рівень — так яблука заморозяться швидше. Потім зніміть папір, а заморожені шматочки яблук складіть у контейнер і зберігайте в морозилці. Так їх можна зберігати до 6 місяців. Цілі яблука також заморожуйте на деку з папером, а потім складіть їх у спеціальний пакет чи контейнер.
5. Позначення і зберігання. На контейнері або пакеті позначте дату заморожування. Зберігайте заморожені яблука в морозилці при температурі -18°C або нижче.
Таким чином, яблука будуть зберігатися довше і ви зможете використовувати їх для приготування оладків з яблуками, соків, десертів, компотів та інших страв протягом усього зимового сезону. А цілі яблука без серцевини можна запікати із кисломолочним сиром, медом та родзинками.
Раніше ми розповідали унікальний рецепт варення з яблук «Білий налив», доповнений родзинками та лимоном, який дарує йому цікаву кислинку, свіжість та цитрусовий аромат.